”Så mycket bättre”-stjärnan Albin Lee Meldau bryter tystnaden – talar ut om missbruket

I december förra året tvingades stjärnskottet Albin Lee Meldau ställa in konserter. Då uppgavs det att han var sjuk, men i en unik intervju med DI Weekend avslöjar han den riktiga orsaken bakom inställda konserten.

– Det är få för­unnat att kunna göra en sådan här sak, säger han till DI Weekend enligt Sydsvenskan.

Han var den mest okända av deltagarna under senaste säsongen av ”Så mycket bättre”, men Albin Lee Meldau kammade hem folkets kärlek och han blev en av programmets mest populära deltagare.

Albin Lee Meldau gjorde fantastiska insatser under Så mycket bättre. Nu berättar han om sin svåra kamp. Foto: TV4/Youtube

Men vägen dit har inte varit lätt. I en unik intervju med DI Weekend berättar artisten för första gången om hur han har fått kämpa med drogmissbruk – sedan han var 15 år.

– Egentligen har jag brutit ihop långsamt under många år. Jag har nu fått lära mig att om man rökt så mycket som jag har gjort, stannar man av mentalt. Jag var helt utbränd, allt snurrade. Jag har jobbat dygnet runt i flera år. När jag skulle vila, då vilade jag inte, säger han till DI Weekend enligt Sydsvenskan och fortsätter:

– Före inspelningen av ”Så ­mycket bättre” i somras kom jag direkt från en USA-turné. Jag var dyngrak hela tiden på den turnén, jag gick från bar till bar. Som missbrukare ser man aldrig vidden av problemet.

”Vissa dagar var jag förbannad”

Till DI Weekend berättar Albin Lee Meldau att hans vänner tvingade honom att skriva in sig på behandlingshem i december, där han fick hjälp för sitt missbruk. Sedan dess har han varit alkohol och drogfri, skriver Sydsvenskan.

– Vissa dagar var jag förbannad, tyckte allt var bullshit, men nu är jag oerhört tacksam. Det är få för­unnat att kunna göra en sådan här sak, säger han.

Albin Lee Meldau släppte singeln ”Lou Lou” 2016 som hittills har över 20 miljoner strömningar på Spotify. Även hans tolkning ”Spela min favoritvals” från Så mycket bättre har fått in över 2,3 miljoner strömningar på Spotify.

Va starkt och modigt att våga vara så öppen Albin! Nu skickar vi allt vårt stöd till dig! Tryck på gilla-knappen för att skicka styrkekramar till vår fantastiska Albin Lee Meldau!