Så mycket bättre-stjärnan Albin Lee Meldau lades in på behandlingshem: ”Det viktigaste i livet är hälsan”

Albin Lee Meldau gästade Nyhetsmorgon på lördagen och berättade då öppenhjärtigt om sin kamp mot alkoholismen.

Albin Lee Meldau slog igenom stort i årets upplaga av TV4:s ”Så mycket bättre” – och blev en tittarfavorit. Han var också en av de svenska artister som folk ville söka mest efter på Google under året som gick.

Man kan lätt säga att en stjärna tändes i programmet.

Men tiden efteråt har varit svår för Albin.

I veckan berättade artisten öppet i en intervju med DI Weekend om kampen mot sitt missbruk. I december lades han in på behandlingshem, samtidigt som han ställde in spelningar. Sen dess har han varit drog- och alkoholfri.

– Vissa dagar var jag förbannad, tyckte allt var bullshit, men nu är jag oerhört tacksam. Det är få för­unnat att kunna göra en sådan här sak, säger han i intervjun i DI uppger TT.

På lördagsmorgonen gästade han TV4 och Nyhetsmorgon. Programledaren Jenny Alversjö tog som vanligt emot med öppen famn och det blev en mycket bra och stark intervju.

Mår ”bättre än någonsin” i dag

Albin berättade förutom musiken också om kampen mot missbruket, en kamp han går varje dag. Nu mår han bra.

– Jag har kämpat med missbruk och en långt gången alkoholism i många, många år. Jag åkte till ett behandlingshem och nu mår jag bättre än någonsin, det var det bästa som hänt mig. Jag är väldigt glad att jag gjorde det, säger han i Nyhetsmorgon.

Foto: TV4

Samtidigt säger han i intervjun att den kroniska sjukdomen kommer följa honom genom hela livet. Det är något han tar på största allvar.

– Jag gör min grej, går på mina möten och tar min behandling på allvar. Det viktigaste i livet är faktiskt hälsan, säger Albin Lee Meldau.

Han avslutar resonemanget med starka orden:

– Jag är bara en människa.

Albin Lee Meldau släppte singeln ”Lou Lou” 2016 som hittills har över 20 miljoner strömningar på Spotify. Även hans tolkning ”Spela min favoritvals” från Så mycket bättre har fått in över 2,3 miljoner strömningar på Spotify.

[arve url=”https://www.tv4play.se/iframe/video/11964075″ /]

Vad starkt och modigt att våga vara så öppen Albin! Nu skickar vi allt vårt stöd till dig! Tryck på gilla-knappen för att skicka styrkekramar till vår fantastiska Albin Lee Meldau!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/eCMR5vBx4yC1W5XrWRBRCIZywcpobrYopMF3bR4EGY7zKHBdNoKpaneDKAbCgDvs?autoplay=1&endtime=&loop=0&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=0&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”1:1″ /]