Så mycket bättre-stjärnan Albin Lee Meldau sjuk – ställer nu in: ”Får vård”

Albin Lee Meldau har gått från relativt okänd till folkkär artist – på bara några veckor.

I höst har 30-åringen gjort ett starkt avtryck i TV4:s succé ”Så mycket bättre” där han hyllats för sina tolkningar av artister som Charlotte Perrelli och Christer Sjögren.

Till helgen skulle Albin ha varit med på scenen i ett stort arrangemang av radiostationen Mix Megapol på lördag. Men julkonserten, där även artister som Måns Zelmerlöw och Linnea Henriksson är klara, kommer nu att få klara sig utan Albins medverkan.

Det meddelar Mix Megapol i ett pressmeddelande, uppger Aftonbladet.

View this post on Instagram

Svär har lägenhet Majorna>Sthlm vill byta nuuueeee

A post shared by AlbinLeeMeldau (@albinleemeldau) on

Albin Lee Meldau har gjort succé i årets Så mycket bättre. Han är den på förhand kanske mest okände deltagaren för svenska folket, men har fått goda recensioner för sina tolkningar i programmet.

Inför hans medverkan var det två saker som avgjorde om han skulle tacka ja eller inte.

– Den viktigaste frågan för mig vilka artister är det som ska vara med. Kan jag göra ett bra jobb? Kan jag ta det till mitt hjärta? Jag håller på med den typen av populärkultur där det instrumenten som jag håller på med, det handlar bara om vibe, det handlar bara om att försöka känna och ta det till sig. Det hade varit helt omöjligt om jag inte hade känt att de här artisterna vill jag verkligen ära med min tolkning, sa Albin när han intervjuades i Nyhetsmorgon.

Han ville också att han skulle få ha sin dag i programmet samtidigt som Sverige spelade sin premiär i fotbolls-VM mot Sydkorea, vilket tittarna också fick se under programmet.

Albin Lee Meldau sjuk – ställer in

Efter succén har Albin slagit igenom för den breda massan, och på lördagen var tanken att han skulle medverka på Mix Megapols konsert.

Med bara en dag kvar till den stora julkonserten i Stockholm meddelar Albin Lee Meldau via sin skivbolagskontakt att han måste ställa in sin medverkan.

Anledningen? Artisten är sjuk.

– Albin Lee Meldau har inte mått bra den sista tiden, och blivit sämre sista veckorna. Nu får han vård, och Albin hoppades in i det sista att spelningen på lördag skulle kunna göras, men det går inte. Han är helt enkelt för sjuk fortfarande, säger artistens skivbolagskontakt i ett pressmeddelande från Mix Megapol uppger Aftonbladet.

”Han är så otroligt ledsen”

Exakt vilken sjukdom Albin har drabbats av är oklart, men han hälsar också att han snart vill komma tillbaka och spela för alla.

– Han hälsar att så fort han är på benen igen vill han gärna hitta en dag att kunna spela lite för de som missar honom nu, och han är så otroligt ledsen att behöva ställa in lördagens spelning, säger skivbolagskontakten.

På lördag kan tv-tittarna möta Albin och de andra i den förinspelade Så mycket bättre-återträffen.

Nu skickar vi styrkekramar till Albin.

TV: 10 mest sedda tv-programmen 2017