Foto: TT

Så mycket betalt fick Olle Jönsson för sitt sommarprat i P1 – Lasse Stefanz-stjärnan berättar

Sommarpratarna rullar vidare i radions P1.
Lasse Stefanz-sångaren Olle Jönssons program sändes sommaren 2015.
Jag har nog aldrig gjort någonting som har blivit så omtalat, så omtyckt som det blev, sade han i Aftonbladets podcast.

Han är en av dansbands-Sveriges största stjärnor, gett ut ett 40-tal studioalbum sedan slutet på 1960-talet och Grammisbelönats flera gånger med sin grupp Lasse Stefanz.

Kristianstadssångaren Olle Jönsson, 65, som faktiskt även var trummis i bandet en gång i tiden.

Sommaren 2015 fick han dessutom sommarprata om sitt långa liv i rampljuset i radions P1. Han berättade då om alla rykten som går om honom, och den neurologiska sjukdomen som ger honom ofrivilliga muskelryckningar.

STOCKHOLM 20150603 Professor Johan Rockström Olle Jönsson, dansbandssångare och trummis, är en av årets sommarvärdar i Sveriges Radio. Foto: Henrik Montgomery / TT

Sen avslöjade han hur stort arvode var för sändningen av programmet i public service-kanalen.

– Alla får ju 12 500 kronor för det, men det har ju inte med saken att göra, utan jag visste att nu måste jag skriva manus och jag gjorde faktiskt manuset när jag var nere i Turkiet på semester, vad jag skulle prata om och sånt, sade Olle Jönsson i podcasten ”Deutgens dansbandspodd” i Aftonbladet.

Det var sommaren 2015 som den folkkäre dansbandssångaren höll sitt sommarprat i radion – och enligt Jönsson var detta verkligen en höjdpunkt. Han märkte av det massiva intresset som finns runt programmet.

– Jag har nog aldrig gjort någonting som har blivit så omtalat, så omtyckt som det blev, när det sändes sedan folk grät, de ringde och de skrev, så det var verkligen en grej att få göra ”Sommar”, sade Jönsson.

När Sveriges Radio ombads kommentera uppgiften om hur mycket betalt sommarpratarna fick, enligt Jönssons uttalande, ville programchefen inte bekräfta detta.

– Vi brukar inte kommunicera beloppen eftersom det är en uppgörelse mellan oss som lägger ett jobb på en person som får en lön, och då brukar man ju inte kommunicera det, säger Bibbi Rödöö, programchef för ”Sommar i P1” till Aftonbladet.

I år har artisterna Benjamin Ingrosso och Niklas Strömstedt sommarpratat. Senare i sommar sänds bland andra program som gjorts av skådespelaren Inger Nilsson, sångaren Peter Jöback och skridskoåkaren Nils van der Poel.

STOCKHOLM 20081127 Olle Jönsson, sångare och trumslagare i dansbandet Lasse Stefanz Foto Leif R Jansson / TT

Dela gärna vidare inlägget om du också uppskattar Sommar i P1!