Så ser Danny Saucedos relation till Molly Sandén ut i dag – fem år efter uppbrottet: ”Skitglad för hennes skull”

De var ett av Sveriges mest omskrivna kändispar på 2010-talet innan de bröt upp för fem år sen.
Nu berättar Danny Saucedo – högaktuell med nytt singelsläpp och turné – hur relationen till ex-flickvännen Molly Sandén ser ut i dag.
– Det var längesen jag träffade henne, säger han till Nöjeslivet.

2024 har hittills varit ett segertåg för Danny Saucedo. Först blev det succé i Melodifestivalen – sen gjorde han ett bejublat framträdande hos Niklas Strömstedt i SVT-tittarfavoriten ”Tack för musiken”.

Foto: SVT

Och framför allt annat har han och flickvännen, fotomodellen Anna Eriksson blivit föräldrar för första gången.

I höst åker artisten ut på en stor Sverigeturné med start i Borås 3 oktober. Konceptet är nedskalat, akustiskt och intimt. Enligt den Danny Saucedo kommer publiken få se en sida av honom som många kanske inte är så vana vid.

– Jag känner mig väldigt redo och taggad för det. Någonstans är det ändå det jag kommer ifrån. I gymnasiet, jag gick på Södra Latin, och det var jazz. Det var liksom de sättningar vi hade, i aulan eller små jazzklubbar som man gigade på. Det var så man lärde sig bli artist. Att stå på en scen och känna av publiken, säger Danny Saucedo till Nöjeslivet.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20240522 Danny Saucedo ger sig ut på stor akustisk höstturné. Foto: Claudio Bresciani / TT
STOCKHOLM 20240522 Danny Saucedo ger sig ut på stor akustisk höstturné. Foto: Claudio Bresciani / TT

Självklart kommer han att bjuda på sina klassiska hits, men också ny musik.

– Jag har några låtar på engelska men det som jag tänker släppa är på svenska. Jag skriver väldigt mycket ny musik men jag känner att jag håller på och samlar låtar som jag tycker har en röd tråd. Den röda tråden är väl ett mer organiskt sound, mer kanske souligare sound på svenska.

Var det lite av det som tittarna fick höra i ”Tack för musiken”?

– Ja, men det rör sig absolut ditåt. De som hörde mig där har nog fått rätt indikationer och känsla för vart jag är på väg med mig själv och mitt uttryck.

Vid sidan av planeringen av den stora konsertturnén har Danny fullt upp på hemmaplan.

För fem månader sen kom hans och kärleken Annas första barn till världen.

– Det är så jäkla härligt. Varenda vecka är det så: ”Oj, nu gör du det här! Och nu gör du det här och det här!”. Snabb utveckling och just att få se sig själv och se sin partner i sitt barn, det är en tripp som jag inte var beredd på att det skulle kännas på det sättet. En ny typ av kärlek som är djupare än all annan kärlek, som jag också inte var beredd på. Alla som säger: ”Ja, jag fattar tror jag”. Nej. Sen sitter man där och är helt förundrad över hur det här gick till. Öronen sitter där de ska, alla fingrar. Hur visste de där cellerna att de skulle bli naglar? Det är ett sånt jäkla under verkligen. Man blir religiös, säger Danny Saucedo till Nöjeslivet.

Han släpper under fredagen nya singeln ”Honom” som är tillägnad sonen.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

– Allt jag gör studsas med en ny bottenlinje där han är inräknad. ”Om jag släpper den här låten, hur kommer det uppfattas av honom sen när han är äldre?”. Eller om jag skriver en låt som helt plötsligt handlar om kärleken jag har till honom… Jag ska släppa en låt den 31 maj som heter ”Honom”. Den handlar om honom, säger Danny.

Han passar också på att lyfta fram flickvännen Anna.

Vad betyder Anna för dig i allt detta?
– Allt. Hon är en sån fantastisk, fantastisk mamma. Det är också häftigt, att få se den personen som ”bara” var ens flickvän förvandlas till en fullbordad mamma på ett sådant otroligt sätt. Jag hade inte kunnat önska en bättre mamma till min son. Hon är toppen, perfekt.

Samtidigt som Danny och Anna blivit föräldrar, har även en artistkollega och vän från förr också välkomnat en son till världen.

I juni 2023 blev Molly Sandén och pojkvännen David Larson föräldrar till en pojke.

Danny om hur relationen ser ut till Molly i dag – fem år efter uppbrottet

Danny och Molly som var ett av de mest omskrivna kändisparen i pressen under 2010-talet var ihop i sex års tid innan relationen tog slut 2019.

Har ni någon kontakt i dag? 
– Ja, vi kan sms:a och sådär. Men det var längesen jag träffade henne, säger Danny Saucedo till Nöjeslivet och berättar att han och Molly är vänner i dag.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM, SVERIGE 20240524 Sångerskan Molly Sandén är aktuell med ny singel och ger sig snart ut på en längre sommarturné. Foto: Anders Wiklund / TT
STOCKHOLM, SVERIGE 20240524 Sångerskan Molly Sandén är aktuell med ny singel och ger sig snart ut på en längre sommarturné. Foto: Anders Wiklund / TT

Kan ni utbyta några föräldraråd med varandra, nu när ni båda blivit föräldrar på varsitt håll?
– Det har vi inte gjort än, men det tror jag nog. Om det skulle dyka upp något. Jag är skitglad för hennes skull! Hennes lilla kiddo. Får se om de kommer gå Adolf Fredrik tillsammans, våra grabbar.

Även Molly Sandén är i dagarna aktuell med en ny låt som släpptes på fredagen: ”Slutet av sommarn”.

Artikeln fortsätter under videoklippet.

Turnéplan – Danny Saucedo ”Unplugged”: 

3/10 Borås, 4/10 Kalmar, 5/10 Malmö, 11/10 Trollhättan, 12/10 Karlstad, 13/10 Nyköping, 16/10 Bollnäs, 17/10 Östersund, 18/10 Sundsvall, 24/10 Umeå, 25/10 Luleå, 26/10 Skellefteå, 31/10 Stockholm, 1/11 Norrköping, 2/11 Skövde, 9/11 Västerås, 14/11 Jönköping, 15/11 Växjö, 16/11 Helsingborg, 22/11 Falun, 27/11 Göteborg, 28/11 Linköping, 29/11 Karlshamn, 30/11 Uppsala.
Fotnot: Biljettsläpp 24 maj via unitedstage.se.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev