Sanna Ekman slog igenom i ”Nya tider” och försvann helt – håll i hatten när du får se hur hon ser ut i dag

Sanna Ekman har stått i rampljuset sedan barnsben och under 90talet medverkade hon i tittarfavoriter som Tre kronor och Nya tider.

De senaste åren har hon inte synts till lika frekvent. Men det här gör hon idag.

Sanna Ekman började sin skådespelarkarriär som 4-åring i Tage Danielssons adventskalender, Herkules Jonssons storverk (1969).

Men under tidiga tonår tog dansintresset över helt och Balettakademien blev hennes andra hem. Sanna är begåvad och som 16-åring koreograferar och regisserar hon ett flertal dansshower.

Men med en pappa i filmbranschen, regissören Mikael Ekman, var en plats bakom kameran oundviklig. Och snart jobbade Sanna både som inspelningsledarassistent och rollsättare på tre av Jönssonligan-filmerna.

Nyligen skrev hon om inspelningarna av Jönssonligan på Instagram.

”I helgen visades en fin summering av Jönssonligafilmerna.
Så stolt över min pappa som regisserade fyra av dom första filmerna. Själv jobbade jag på tre ut av dom och har så många och roliga minnen från den tiden. Inte kunde man väll ana att dom skulle få sån kultstatus fyrtio år senare. Tack Viktor Klintbom för initiativet. Här bjuder jag på ett kul minne från Mallorca. Gösta, pappa och jag.”
, skriver hon i inlägget.

Senare får hon också arbeta som regiassistent, produktionsassistent och platsletare på ett flertal olika långfilmer. Och till slut tog Sanna klivet ut framför kameran igen.

Då som skådespelare i Gösta Ekmans Morrhår och ärtor, där hon får spela mot stora skådespelare som Gösta Ekman, Margaretha Krook och Lena Nyman. 

”Nya tider” och ”Tre kronor”

Men det var först på 90-talet som Sannas karriär tog fart på riktigt i Sverige.

Då fick hon rollen som Katta Nilsson i Tre kronor, och var med i serien i fem säsonger. Hon medverkade också i serien Nya tider där hon spelade skvallerjournalisten Linn Westin.

Sedan dess har hon varit med i en rad olika serier och filmer, så som Blindgångare och C/o Segermyr.

Och hon har verkligen visat på bredd genom sina rollprestationer i allt från musikalen ”Footloose” till klassikern ”Fröken Julie”.

Det här gör Sanna Ekman idag

Men på senare tid har Sanna inte synts till lika frekvent i rampljuset. I stället har hon dragit sig tillbaka något och fokuserat på arbetet bakom kameran som regissör. Något hon hyllades för internationellt med debuten Run, ran, run.

Hon arbetar också som konstnär och i somras var hon dessutom utställningscurator när det arrangerades konstutställning på Rånäs slott.

Sanna Ekman har en dotter tillsammans med sin före detta sambo, rockmusikern Mats Ronander.