Sanna Lundells insikt – efter 15 år tillsammans med Mikael Persbrandt: ”Om vi inte hade träffats…”

Sanna Lundell, Mikael Persbrandt

Sanna Lundell, Mikael Persbrandt

De är ett av Sveriges hetaste kändispar och har varit tillsammans i 15 år.

Men under åren har Sanna Lundell och Mikael Persbrandt stött på flera motgångar, och nu berättar Sanna ärligt om hur de tillsammans har hjälpt varandra genom åren.

– Absolut så utsatte han ju både sig själv och mig för djupa trauman och enorma tillitsproblem, säger Sanna Lundell i podcasten”Helt ärligt”.

Kärleken är inte alltid en dans på rosor.

Ibland kan den vara långt ifrån den bilden, speciellt när det handlar om motgångar som verkligen sätter relationer på prov.

Det vet inte minst tv-profilen och författaren Sanna Lundell som varit tillsammans med skådespelaren Mikael Persbrandt i 15 år.

Sanna Lundell och Mikael Persbrandt 2012. Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia

Under de senaste åren har Persbrandt varit nykter, och i podcasten ”Helt ärligt”, berättar Sanna öppet om hur deras relation har förändrats genom åren.

– Jag och Micke har levt med varandra under 15 år, han har varit nykter och drogfri i fem år. I tio års tid levde vi… beroendesjukdomen är kronisk, progressiv och dödlig. I början när vi sågs var inte hans beroende lika allvarligt, det blir sämre för varje år. Absolut så utsatte han ju både sig själv och mig för djupa trauman och enorma tillitsproblem, säger Sanna Lundell i podcasten.

Sanna Lundell sökte själv hjälp

Under större delen av sitt liv berättar Sanna att hon levt som medberoende – först till pappa Ulf Lundell och sen till partnern Mikael Persbrandt.

Detta har gjort att hon också tog tag i sina problem, berättar hon.

– Man behöver i vuxen ålder kanske träffa personer som påminner om det man varit med om som barn för att ta bort den där sårskorpan och rengöra på riktigt, på djupet, och verkligen komma loss från sitt barndomstrauma och bli fri från det. För det är det det handlar om till slut för mig. Jag är 40 år gammal och jag känner mig fri nu, fri från mitt förflutna, säger Sanna Lundell i podcasten och fortsätter:

– Om vi inte hade träffat varandra hade jag inte behövt ta tag i min skit.

Så starkt att berätta om detta Sanna så att detta också i sin tur kanske kan hjälpa andra i liknande situation.

Exit mobile version