Sanna Nielsens dundersuccé – över en miljon fler tittare än ”Lotta på Liseberg”

Allsångssäsongen är i full gång i både ”Lotta på Liseberg” och ”Allsång på Skansen”.

De båda programledarna Sanna Nielsen och Lotta Engberg stöttar varandra men när det gäller vem som är mest populär hos tittarna råder det ingen tvekan.

Ingen sommar utan allsång i svensk tv.

Från Göteborg och Liseberg bjuder Lotta Engberg upp till allsång på måndagar och Sanna Nielsen från Stockholm på tisdagar.

Sedan många år tillbaka är det två program som lockar till storpublik och tv-tittare.

Men då det råder fortfarande coronatider har varken ”Allsång på Skansen” eller ”Lotta på Liseberg” publik på plats, men däremot är tv-tittarna riktigt många.

Lotta Engberg, Lotta på Liseberg
Foto: Peter Knutson/TV4

Enligt siffror från MMS, har Sanna Nielsen gått om Lotta Engberg rejält.

Under premiärveckan av allsångsprogrammen hade ”Allsång på Skansen” 519 000 fler tittare än ”Lotta på Liseberg”. Förra veckan var gapet ännu större, när Allsången hade 660 000 fler tittare, enligt siffror från MMS, skriver Aftonbladet.

”Vill inte tänka i de banorna”

Men vad detta kan bero på vill inte Sanna Nielsen spekulera i.

Sanna Nielsen
Foto: Viktor Fremling /SVT

– Det är ett otroligt år med den här otroliga situationen vi sitter i. Alla som gör tv och som gör sina projekt gör det absolut bästa man bara kan ge sin publik, så jag tycker att vi bara ska vara glada över att det finns så många fina program som görs i år, det är så jag väljer att se på det här, säger hon till tidningen och fortsätter:

– Jag vill inte tänka i de banorna alls, utan jag är bara så glad över att våra program finns överhuvudtaget i år.

Vad tycker ni om detta? Hur tycker ni att årets säsonger av allsånger har varit? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.