Sanna Nielsens egna ord om efterträdaren – stjärnan som tar över allsången: ”Kommer vara någon som…”

Sanna Nielsen har varit en omtyckt och hyllad programledare för Allsång på Skansen under hela sju säsonger.

Till många tittares besvikelse blir dock den här säsongen stjärnans sista.

Nu berättar hon om känslorna inför sin efterträdare.

– Det kommer bli hur bra som helst, säger hon till Aftonbladet.

När Sanna Nielsen tog över som programledare för Allsång på Skansen efterträdde hon den folkkära artisten Petra ”September” Marklund.

Att det blev just Sanna som fick det prestigefyllda uppdraget för sju säsonger sedan var till många tittares belåtenhet.

Sanna Nielsen, Allsång på Skansen
Foto: Janerik Henriksson / TT

Under flera år har Sanna Nielsen stått på Sollidenscenen och spridit glädje.

Tillsammans med gäster och publiken har hon satt guldkant på många somrar och hennes framgång i rollen har varit ett faktum.

Sanna Nielsen slutar som programledare för Allsång på Skansen

Men precis innan årets säsong av programmet drog igång bekräftade Sanna Nielsen att hon slutar som programledare för Allsång på Skansen.

Sanna Nielsen
Sanna Nielsen. Foto: TT

– Jag säger ju hej då till något som jag har älskat att göra – men det känns ändå bra att ha bestämt sig. Samtidigt trivs jag ju så bra på den där scenen. Jag vet att jag än en gång kommer att ha världens roligaste sommar och att jag kommer att stå där efter det sista programmet och tänka: ”Vad har jag gjort?”, sa hon då i en intervju med TT.

Hon kommer köra den här säsongen ut men sedan ersätts hon av någon annan.

Hyllningarna till Sanna Nielsen

Publiken har varit otroligt nöjd med Sanna Nielsen som Allsångledare och det är flera som kommer sakna henne under sommarmånaderna.

Foto: Erik Simander / TT

På Nöjeslivets Facebooksida är det många av tittarna som hyllar stjärnan i kommentarsfälten.

”Ingen lätt uppgift att efterträda Sanna, så otroligt proffsig som hon är, en fantastisk artist”

”Tack för en underbar kväll du är bäst jag kommer att sakna dig, lycka till med det du har framför, kram och till dig och familjen, kram.”

Du är bäst Sanna kommer sakna dig som programledare i Allsång på Skansen.”

”Du är ämnad för allsång Sanna så underhållande.”

”Åh tack Sanna. du är verkligen bra att få igång en så oerhört lyckad kväll. Vi älskar att se dig på SKANSEN KVÄLLEN du är så glad, naturlig och trevlig programledare för Allsången. Ha de bra jag längtar till nästa Tisdag.”

Den som tar över Allsång på Skansen

Vem det blir som tar över efter Sanna Nielsen återstår att se.

SVT har ännu inte lämnat något officiellt besked men enligt Betssons odds, som visade rätt senast, är det många som tror att det blir Oscar Zia.

Oscar Zia
Foto: Paul Wennerholm/TT

Även John Lundviks namn har varit hett bland potentiella efterträdare och i en intervju med Hänt har han själv sagt att:

– Det är nog det största professionella och personliga kvitto man kan få i Sverige att få rollen som allsångsledare. jag tycker också att det hade varit så rätt i tiden att en mörk svensk kille går upp och gör det, det är något som hade varit revolutionerande.

Men många av Nöjeslivets läsare har sedan Sannas besked om att sluta varit överens om att de helst av allt ser Lasse Kronér ta över. 

 Det är ju absolut hedrande att ens namn nämns i olika sammanhang såklart. Allsången är något som det har pratats om lite vid olika tillfällen i mitt liv.  Jag blir framförallt hedrad av att folk vill se mig i den rollen också. Det är ju glädjande att folk tycker att man har en sådan bredd att man skulle kunna göra även det, har Kronér sagt till Nöjeslivet.

Sannas Nielsen berättar om efterträdaren

Tidigare har Sanna Nielsen berättat för Nöjeslivet att hon tycker Linnea Henriksson hade varit perfekt som efterträdare.

– Ja, Gud ja! Hon skulle vara alldeles klockren, sa Sanna Nielsen då.

När Henriksson fått frågan om hon skulle kunna tänka sig ta över har hon tidigare sagt att:

– Jamen, det är väl den klassiska frågan när man står på den här scenen. Men jag är väldigt, väldigt glad och tacksam över att få vara artist fullt ut. Så att det är det jag kommer vara här.

Men nu berättar Sanna att hon själv inte varit involverad alls i processen med att ta fram den som ska ta över Allsång på Skansen.

– Nej, nej och jag kommer inte ha något att säga till om ändå om jag hade fått det, säger hon till Aftonbladet och fortsätter:

– Det kommer vara någon som kommer älska allsången så jag tror det kommer bli hur bra som helst.

Vi kommer sakna dig så Sanna!

Vad är ert favoritminne med Sanna som Allgångsledare? Lämna en kommentar på vår Facebook!