Foto: Instagram/Kristofer Sandberg

Sanna Nielsens underbara glädjebesked om framtiden: ”Jag är så glad”

Vilken underbar känsla!
Nu delar Sanna Nielsen, 35, med sig av den härliga nyheten om den närmaste framtiden.
Jag är så glad!!! skriver den folkkära artisten på Instagram.

Artisten och programledaren Sanna Nielsen har hittat sig in i många människors hjärtan genom åren. Nu senast har hon gjort succé i flera säsonger som värd för klassiska ”Allsång på Skansen” som visas i SVT. Ett program hon själv medverkade i redan i mitten på 1990-talet.

För detta har hon prisats två gånger om med tv-priset Kristallen, såväl 2018 som 2019 vann hon i kategorin ”Årets kvinnliga programledare” före andra populära kollegor såsom Tilde de Paula Eby.

Men Sanna är så mycket mer än en glad och duktig programledare. Vi alla vet att hon slog igenom tidigt i Melodifestivalen och bland hennes största hits från tävlingen hittar vi så klart segerbidraget ”Undo” (2014) och ”Empty Room” som fick flest röster av tv-tittarna men slutade på andra plats, år 2008.

Dessutom har Nielsen också stått på musikalscenen tidigare i bland annat Doktor Zivago på Malmö Opera – och nu har Sanna ett nytt glädjebesked som handlar om just detta!

Hon är nämligen tillbaka…

På tisdagen delade Sanna Nielsen själv med sig av den glada nyheten på Instagram. Nu ska hon göra huvudrollen som Fanny Brice i musikalen Funny Girl som beskrivs som Malmö Operas nästa stora musikal.

”Jag är så glad!!! Nästa stora musikal som sätts upp på Malmö opera är Funny Girl och huvudrollen Fanny Brice kommer jag att göra! Det här är en dröm att få göra och jag är så stolt, glad och nervös såklart. Men som jag längtar efter att få jobba i det huset igen, med Ronny Danielsson som regissör och ett helt fantastiskt gäng!” skriver Sanna på Instagram.

Hon utvecklar för Malmö Operas hemsida:

– Det är en historia om en kvinna som söker sin egen identitet, en hårt arbetande artist i en värld där männen regerar. Fanny Brice väljer sitt eget liv från starten. Det är en jättebra story med underbar musik, humor och allvar. Det kommer bli en fantastisk show, säger Sanna Nielsen.

Hon är uppenbart nöjd och glad.

– Det känns så mäktigt att få göra den rollen. Jag har alltid lyssnat på musiken ur Funny girl och det är självklart en utmaning som jag ser fram emot att jobba med, säger Sanna Nielsen.

Sanna Nielsen, här i Doktor Zjivago, sjunger huvudrollen i Funny Girl hösten 2020. FotoMalin Arnesson

Sanna Nielsen kommer därmed tillbaka till Malmö Opera – där hon spelade i Doktor Zivago samma år hon vann Melodifestivalen och tävlade i Eurovision, 2014.

– Så kul! Ett hus jag känner mig mycket trygg och väldigt välkommen i. Det är ju ett ”nypa sig i armen”-läge att få komma tillbaka och få nya minnen tillsammans med alla fantastiska människor som jobbar där, säger Sanna Nielsen.

Musikalen har premiär hösten 2020.

Vi är så glada för din skull, Sanna! Dela gärna inlägget vidare om du också uppskattar denna mångsidiga artist och programledare!

TV: Programledare vi minns i Allsång på Skansen