Foto: Ulf Stjernbo/WereckiPR & TT

Sanningen bakom Robert Wells frånvaro i ”Så mycket bättre” – därför nobbas folkkäre stjärnan hela tiden

Robert Wells nobbas helt av ”Så mycket bättre”.
Nu bekräftar han sanningen bakom frånvaron.
– Det är väldigt naturligt, säger pianokungen, i sommar aktuell med ”Rhapsody in Rock”, till Nöjeslivet.

Han har prisats av kungen, spelat in melodin till OS och samarbetat med ikoner som Charlie Norman, Barbro ”Lill-Babs” Svensson och Jerry Williams.

Men fortfarande i alla år har Robert Wells, 62, inte varit med i TV4:s ”Så mycket bättre”.

För Nöjeslivet berättar stjärnan – som i sommar är aktuell med en tre dagar lång ”Rhapsody in rock”-festival 12–14 juli på Dalhalla – att han aldrig fått frågan om att medverka i programmet.

Wells själv tar ”Så mycket bättre”.-nobben med ro.

– Nej, men det är väldigt naturligt att jag inte fått det, säger Wells till Nöjeslivet.

Han fortsätter:

– Jag har ju inga sånglåtar. Så det skulle vara svårt för andra att tolka mina låtar, det finns ju inga texter.

Artikeln fortsätter under bilden.

Robert Wells under OS-invigningen i Peking 2008. Foto: Fredrik Sandberg/ TT
Robert Wells under OS-invigningen i Peking 2008. Foto: Fredrik Sandberg/ TT

Robert Wells om Så mycket bättre: ”Det går inte”

Samtidigt tycker den tidigare ”Så ska det låta”-pianisten om tv-programmet som i sommar spelar in sin 15:e säsong i ordningen.

– Men jag gillar programmet. Men nej. Hade jag gjort massor av sånglåtar, jag har gjort några få, som hade figurerat under åren. Ja, då kanske man skulle ha velat gjort det. Det hade varit kul. Men som sagt, jag har ju inga, säger Wells.

Vill du inte vara med?

– Nej nej, det är inte frågan om att inte vilja. Det är frågan om att, det går ju inte. Hade jag haft sånglåtar, ja absolut hade jag tackat ja om jag fått frågan, säger Wells som genom åren skrivit låtar till andra artister.

Han var bland annat med och skrev ”A Song for You” till Celine Dion. 1987 kom han till start i Melodifestivalen med bidraget ”Sommarnatt”.

Artikeln fortsätter under bilden.

VISBY 2021-06-11 Pensionatet Grå Gåsen på Gotland inför inspelningen av TV4-programmet "Så mycket bättre". Foto: Karl Melander / TT
VISBY 2021-06-11 Pensionatet Grå Gåsen på Gotland inför inspelningen av TV4-programmet ”Så mycket bättre”. Foto: Karl Melander / TT

Wells förklarar att han är glad över alla tv-projekt han fått göra genom åren.

– När det gäller tv har inte jag så stora drömmar. Jag har fått göra över 20 av mina konserter har tv-sänts genom åren, vilket är någon form av rekord då. Jag har fått göra ”Så ska det låta” i nio år. Jag har gjort mycket, säger Wells.

Men i stället för en sommar på Gotland, drömmer Wells i dag om ett annat tv-projekt.

– Det enda som jag skulle tycka vore kul att göra, och det tror inte jag är linjär-tv-aktuellt. Men jag hade velat göra ett program med inte artisterna, utan alla duktiga musikerna som har figurerat i folks ögon genom alla år. De här hantverkarna, det hade jag velat gjort! Men du hör ju själv, det är så smalt. Men även då tagit med unga, nya musikanter som är på g. De andra ser vi ju överallt i alla fall. De som gör arrangemangen och låtskrivarna, säger Wells.

Artikeln fortsätter under bilden.

Robert Wells på Dalhalla med "Rhapsody in Rock". Foto: Ulf Stjernbo - wereckipr
Robert Wells på Dalhalla med ”Rhapsody in Rock”. Foto: Ulf Stjernbo – wereckipr

Innan det att dröm-tv-projektet eventuellt blir verklighet kan Wells sikta in sig på sommarens ”Rhapsody in Rock”-festival vid Dalhalla.

Stjärnorna som gästar ”Rhapsody in Rock”-festivalen 2024 – hela listan

Den här gången gästas Wells succéshow av Glenn Hughes (Deep Purple, Black Sabbath), dubbla Eurovision-vinnaren Johnny Logan, countrystjärnan Billy Dean, ”Queens” (artisterna Nina Söderquist, Anna Sahlene, Anna-Mia Bonde och Karin Funk som turnerat flitigt med sin Queen-show), Tommy ”ReinXeed” Johansson, Gladys Del Pilar samt Roberts hustru Maria Wells. De alla medverkar på scen samtliga tre dagar.

Wells visste tidigt hur han ville ha sin stora rockshow som i år firar 35-årsjubileum.

– Hela grejen med ”Rhapsody” byggdes på att jag var på konserthuset, Operan när jag var 12-13. Jag var extremt nördig och hade abonnemang. Kortklippt, fluga, blazer och var väldigt lillgammal. Professor look-alike. Jag älskade musiken, men inte förpackningen. Jag tyckte det var så onödigt allvarligt och nästan över folks huvuden. Jag ville skapa den musiken och formatet, men också att våga ge olika stilar. Jag är själv så. Hör jag samma grej i två timmar, då börjar jag titta på klockan. Jag vill ha en konsert där det händer saker. Där det ändras. Att det finns någonting mer än ”bara” en stil. Det är därför jag gör ”Rhapsody”, säger Robert Wells.

”Rhapsody In Rock”-festivalen spelas den 12–14 juli på Dalhalla.

Skulle ni vilja se Robert Wells i ”Så mycket bättre”? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev