Sarah Dawn Finer har fått nog – ryter ifrån efter osmakliga orden om sitt utseende: ”Jag blir stum”

Sarah Dawn Finer är en av våra mest folkkära artister och har dessutom lett några av våra största program.

Stjärnan har synts i rampljuset under många år och hyllats för sin enorma värme och utstrålning.

Men nu har artisten fått höra allt annat än snälla ord.

I en story på sin Instagram sätter nu Sarah Dawn Finer ner foten efter de elaka orden om sitt utseende.

”Jag blir liksom stum ibland”, skriver hon.

Hon har en röst som berör både kropp och själ på bara en kort sekund.

Sarah Dawn Finer är stjärnan som har fullkomligt tagit Sverige med storm med sin röst och programlederi.

Hon har lett ”Så ska det låta” och ”Melodifestivalen” med bravur och hyllats av såväl tittare som kritiker.

Stjärnan har också tävlat själv i Mello med bland annat powerballaden ”I remember love” och ”Move on”.

Ja, det finns många anledningar att hylla denna mångsidiga stjärna.

Men genom åren har inte bara Sarahs talanger stått i fokus.

Sarah Dawn Finer
Foto: Instagram

Sarah Dawn Finer om kroppsförändringen

När hon ledde just Mello tillsammans med Marika Carlsson, Eric Saade och Kodjo Akolor, tog hon tillfället i akt och lyfte fram ett viktigt budskap.

I ett inlägg på sin Instagram skrev Sarah att hon tackade för alla fina kommentarer, men trots glitter och glamour är det ingen klädsel som hon bär hemma, privat.

”För mig är det oftast ett nödvändigt ont och är inte den delen av att vara artist som jag älskar mest direkt, att behöva leta arbetskläder som man känner sig ok att bli bedömd i. — Ibland känner jag mig fin när andra inte tycker det och ibland tvärtom”, skrev hon och fortsatte:

”Jag förstår naturligtvis att den största anledningen till att frågorna kommer är för att det inte är så lätt att hitta kläder att klä sig i, för scen/fest/jobb, när man inte är size 0”, skriver Sarah Dawn Finer.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Hon berättade då öppet om hur hon pendlat i vikt genom åren, något som gör att hon alltid trivs bäst i att klä sig bekvämt snarare än trendigt.

”Jag kan säga att jag haft så många olika stilar eller brist på stilar och varit många många olika storlekar under åren, och dessutom under och efter graviditeten att jag bara försöker gå på devisen av vad jag känner mig trygg eller fin i. Inte trender eller så”, skriver hon.

LÄS MER: Starka reaktioner efter Sarah Dawn Finers besked – gripande orden om svåra familjekampen

Sarah Dawn Finer sätter ner foten efter orden om sitt utseende

På sina sociala medier delar Sarah ofta med sig av bilder kring vad som händer just nu i karriären och framtida projekt.

Men nu känner sig artisten tvungen att sätta ner foten och ryta ifrån mot en följares otroligt elaka kommentar om hennes utseende.

På sin story visar stjärnan hur en person lämnat en kommentar om hennes utseende och vädjat till Sarah att tänka på att hon är en förebild.

”Med all respekt men Sarah vad äter du? Du kan ju inte må bra. Det är skadligt med socker och mättade fetter. Jag tycker du som en förebild bör visa dina fans hur man lever. Träning och diet. Jag menar väl och kanske kunde sagt det i dm till dig men villl att du ska ta åt dig och agera bums”, syns personen ha skrivit till Sarah.

Sarah Dawn Finer
Foto: Instagram

Nu sätter artisten ner foten.

”Denna text publicerades under en bild och en kampanj som handlade om aborträtt och kvinnans rätt till sin egen kropp. Jag gör aldrig sånt här av miljoner anledningar… och därför att de flesta skriver i DM men jag blir liksom stum ibland”, skriver hon och fortsätter:

”Om du är orolig att mina ”fans” eller jag, inte vet något om hur man lever med träning och diet, så antar jag att du kärleksfullt bryr dig om mig. Och egentligen kanske hellre hade tagit en fika och hört om vem jag är och hur jag mår. Att du vill bli min vän. Att du är rädd om mig och om dina fördomar om mig och därför vill jag agera bums”.

”Tack. Då vet jag att du alltså vill att jag ska lyssna på DINA tankar om MIN kropp och agera på dom. Skönt. Då har vi rett ut vem som har rätt att uttala sig om hur den borde se ut. Tack. Skönt”, skriver stjärnan ironiskt och avslutar:

”Jag fick för mig en kort sekund, att det var jag som hade den rätten över min kropp. Men jag tänkte fel. Det är ju du”.

Ingen har rätt att kommentera kring hur någon annan ser ut. Du är vacker precis som du är Sarah och vi backar dig alltid!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.