Sarah Dawn Finer hyllas efter bilden på gravidmagen: ”Du är så modig”

Sarah Dawn Finer har varit i rampljuset sedan 2000-talet. Då slog hon igenom stort i Melodifestivalen, med låtar som ”I Remember Love” och ”Moving On”. Hon har också varit populär programledare i Sveriges Radios ”Musikhjälpen” samt haft ett eget vinterprat i P1.

Men i vinter har hon varit som allra mest aktuell i rollen som ”Så ska det låta”-ledare i SVT.

Samtidigt är sångerskan och skådespelaren också mamma. Hennes dotter föddes för en tid sedan, men det är först nu som Sarah vill berätta om sin svåra period i graviditeten. Hur hon tvivlade på att hon dög, och sin kropp. I dag har hon svängt och trivs med sig själv. Därför har hon valt att lägga upp en bild som hon själv beskriver som privat. Samtidigt hyllas hon för detta av sina följare.

– Du är så modig, skriver en av dem.

Sarah Dawn Finer gjorde stor succé i rollen som programledare för Melodifestivalen 2012. Tillsammans med Gina Dirawi och Helena Bergström fick hon oss att skratta och ledde oss genom programserien med bravur. I år har hon varit aktuell i rollen som programledare för ”Så ska det låta”.

Foto: SVT

Men det är främst som artist och skådespelare Sarah gjort sig känd för den stora publiken. Hon var med redan på 1990-talet i ungdoms-tv-serien om Bert. För elva år sen tog hon sig hela vägen till en fjärde plats i Melodifestivalens final med bidraget ”I Remember Love”.

Sarah Dawn Finer hyllas för bilden på gravidmagen

Först och främst är dock 36-åriga Sarah mamma. Nu berättar hon själv om sin svåra tid under graviditeten.

– Det är så mycket om mig i den här bilden som jag aldrig trodde att jag skulle visa offentligt, bara privat. Men att gå igenom de senaste två åren har varit det tuffast i mitt liv hittills, av så många orsaker. Emotionellt och psykiskt, skriver hon i ett känslosamt inlägg på Instagram.

Foto: Daniel Åhs Karlsson/Wikimedia

Den 7:e maj ifjol föddes lilla Annie Grace Finer.

Det går att tolka det som att Sarah Dawn Finer haft det lite tufft med att acceptera och älska sig själv – men att hon nu ser på det hela med helt andra ögon! Det är också därför hon väljer att lägga upp bilden på sin gravidmage.

”Istället för att skämmas”

– Istället för att skämmas över att gå igenom det tuffa så vill jag publicera den här offentligt så att jag också kan lära mig att hylla mina ärr på alla sätt som går, både på insidan och utsidan, och inte skämmas för dem, skriver hon och fortsätter:

– Jag håller min ofödda dotter på den här bilden. Nu kan hon gå. Och precis som jag sa efter förlossningen, hatten av för alla kvinnor som någonsin burit eller fött ett barn. Vi är fucking drottningar. Och alla andra kvinnor också.

Nu fylls kommentarsfältet med hyllningar till artisten.

– Du är så modig! skriver en följare.

– Du är magisk vacker!! Hurra för olika former av den fantastiska kvinnokroppen! Mera olika för det är så vi är skapta!!, skriver en annan person.

Jag kan bara hålla med! Alla mammor är vackra – och ingen mamma ska behöva skämmas! Dela gärna vidare om du också tycker det är bra att Sarah uppmärksammar denna fråga.