Efter lång övertalan: SVT gör ny satsning med Sarah Dawn Finer

Sarah Dawn Finer i SVT

Foto: TT

Sångerskan och programledaren Sarah Dawn Finer har sin starka röst att delvis tacka för alla musikaler hon medverkat i. Själv brinner hon för just musikaler, men den bild andra har av den världen är ofta fel menar hon.

Av den anledningen ville hon visa sanningen bakom livet som musikalartist, i en tv-serie på SVT.
– Det är inte alls så glamoröst. Inte särskilt bra betalt, ofta sämre än i Sverige. Gamla ruttna teatrar, det är verkligen blod, svett och tårar, de som jobbar är så superpassionerade, men jag älskar den här grejen med 150 personer i ett kugghjul som ska fungera varje kväll, säger Sarah Dawn Finer till Aftonbladet.

Fick övertala SVT

Enligt Aftonbladet tog Sarah Dawn Finer kontakt med SVT för flera år sedan, då idén kläcktes. Förslaget krävde diskussion. Men efter flera års pitchande gick Sarahs dröm i uppfyllelse.

Foto: Foto: Anders Wiklund/TT

Bakom kulisserna på Broadway

Nu är serien färdig. Sarah kommer att möta stjärnor, regissörer, kompositörer och producenter, bland annat Peter Jöback. Hon kommer att ta med tittarna bakom kulisserna på de stora scenerna som Broadway och West End, medan hon håller en grundkurs i musikaler.
– En anledning att göra det här, är att väcka folks nyfikenhet, att visa att det finns mer än ”Cats”. Jag har ju frågat folk: Har ni inte sett något annat? Det finns ju så mycket att välja på som är bättre, säger Sarah till Aftonbladet.

Jag tror att det här blir fantastiskt mysigt att följa. Dela gärna om du också ser fram emot den här nya tv-serien. 

Exit mobile version