Sissel Kyrkjebø om svåra kampen – efter plötsliga dödsfallet: ”Ingenting varar för evigt”

När Sissel Kyrkjebøs far fick diagnosen Alzheimers, var hon tvungen att ändra flera planer för framtiden.

Men hon har inte ångrat beslutet för en sekund. Den populära artisten fattade beslutet att flytta sina föräldrar från Bergen till Oslo, vid 80 års ålder, så att hon kunde hjälpa dem mer i deras vardag.

Att mista en närstående är mer än tufft. Det är en outhärdlig smärta som alltid kommer finnas i hjärtat efter att någon man älskat.

För tre år sedan förlorade Sissel Kyrkjebø sin pappa Erling. Han hade diagnotiserats med Alzheimers några år tidigare.

Då bodde han tillsammans med Sissels mamma i Oslo, väldigt nära sin dotter då de flyttade till huvudstaden för att ha närmare till varandra.

Men tiden blev inte lång tillsammans. En kort tid efter flytten gick pappan bort och i en intervju med norska Vi berättar sångerskan om tiden med pappan.

– Min pappa dog för tre år sedan. Då märkte jag plötsligt det mycket konkreta i att ingenting varar för evigt. Men samtidigt känner jag en stor tacksamhet för det vi hann uppnå, säger hon till tidningen.

Halden 20170628.
Sissel Kyrkjeb¯ under opptakene til det TV2-sendte programmet ”Allsang p grensen” p Fredriksten festning i Halden onsdag kveld.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix / TT

Sångerskan berättar vidare hur hon nu bor två minuter från sin mamma vilket gör att de kan träffa varandra ofta. Och att vara nära sin mamma är speciellt viktigt för Sissel, det har nämligen lett till ett närmare band mellan henne och hennes mamma.

Mest sålda norska albumet – efter stora succén

Sissel Kyrkjebø fyllde nyligen 50 år och firade det med att ge ut ett nytt album ”Reflections”. Hon valde också ut sina 50 favoritlåtar och har gett ut en låt per vecka, så att det ska räcka nästan ett helt år.

Kyrkjebø fick sitt stora genombrott som artist 1986 när hon släppte sitt första album ”Sissel”. Samma år vann hon också Spellman-priset. Hon har sjungit under plympiska ceremonier, både för vinter och sommar OS. Hon har också gett ut den mest sålda skivan på norska som soloartist med sitt album ”Merry Christmas” från 1987 som sålde över 600 000 skivor.

Låt oss hylla Sissel Kyrkjebø, som fick sina föräldrar nära när hennes far blev sjuk. Låt oss hoppas att alla har möjlighet att ta hand om sina föräldrar när de blir sjuka.