Siw Malmkvist har flyttat efter sambon Fredrik Ohlssons död

Siw Malmkvist och Fredrik Ohlsson. Foto: TV4/TT

Siw Malmkvist och Fredrik Ohlsson. Foto: TV4/TT

För drygt ett år sedan förlorade folkkära artisten Siw Malmkvist sin stora kärlek, Fredrik Ohlsson.

I en ny intervju berättar stjärnan om livsomställningen och det tuffa beslut hon behövt ta efter sambons bortgång.

– Min dotter Tove frågade vad jag ville göra när Fredrik dog. Flytta, svarade jag, säger hon till Aftonbladet.

Att förlora någon du älskar djupt och innerligt förändrat ditt liv för all framtid. Har du dessutom levt med den personen i flera decennier blir inte sorgen bara öronbedövande – den blir oerhört tung.

Det var för nästan ett år sedan som folkkära artisten Siw Malmkvist gav det dystra beskedet att stora kärleken, Fredrik Ohlsson somnat in.

Bara kort efter dödsbeskedet berättade Siw att sorgen var enorm.

– Det kommer att kännas fruktansvärt tomt. Saknanden blir enormt stort och det kommer att vara en svår tid framöver. Det är alldeles nytt så det känns som att det inte är sant, sa hon till Aftonbladet.

Den sista tiden i livet hade Fredrik tillbringat på sjukhus, där hans hälsa hade vacklat.

– Han har varit sjuk ett bra tag och var 92 år så då börjar ju kroppen så småningom svikta.

Siw Malmkvists stora sorg efter sambon Fredrik Ohlsson

Lite över en månad efter Fredrik Ohlssons död fördes skådespelaren till sin sista vila. Det blev en mindre intim begravning där de närmaste var inbjudna.

Bland annat rapporterade Expressen då att skådespelarna Andreas T Olsson och Per Svensson läste upp brev som Fredrik skrivit till dem, vilket fick många att le. Dessutom läste kollegan Thomas Bolme, som Fredrik röstskådespelade med i ”Tintin”, upp en dikt.

Nu drygt ett år senare är sorgen fortfarande enorm för Siw Malmkvist. I en ny intervju med Aftonbladet berättar artisten hur hon fortfarande kan höra sin älskade sambos röst.

– Vi var följeslagare i så många år. Men precis som för alla andra har det varit upp och ner och ibland har jag tänkt att nu slänger jag ut honom. Haha! Men vi hade det väldigt normalt och ofta otroligt trevligt. Jag saknar honom hemskt mycket och ibland tycker jag att jag hör hans röst, säger hon till tidningen.

Därför har Siw Malmkvist flyttat

Och tomrummet efter sin älskade Fredrik har också gjort att Siw tagit ett stort beslut. För tidningen berättar artisten att hon numera inte längre bor i den bostad som hon och Fredrik delade under så många år.

– Vi bodde där över 40 år och den var över 200 kvadrat. Min dotter Tove frågade vad jag ville göra när Fredrik dog. Flytta, svarade jag. Jag kan inte sitta där ensam. Det var så stort och tomt och jag ville ha något mindre, berättar Siw för tidningen.

Hon får samtidigt frågan om hur hon mår idag, och om hon känner att hon fått komma på fötter efter Fredriks bortgång.

– Lycklig är man väl bara stundtals. Jag skulle snarare säga att jag är tillfreds och trivs. Det känns bra även om det tar lite tid att boa in sig här i nya lägenheten, säger hon.

LÄS MER:

Vi är många som tänker på dig älskade Siw Malmkvist, ta hand om dig och familjen.

Exit mobile version