Siw Malmkvists vägran – trotsar isolering: ”Låter fruktansvärt”

Under senaste dagarna har regeringen uppmanat att äldre ska isolera sig för att skydda sig från coronaviruset.

Men det tänker inte Siw Malmkvist göra alls, som just nu förbereder sig för premiären av Let’s dance.

– Vad fasen ska jag göra? Jag kan ju inte sitta hemma och glo, säger hon till Expressen.

Coronaviruset sprider sig allt mer och i skrivande stund är det oklart just hur många i landet som har fått viruset, då Folkhälsomyndigheten inte längre testar alla med symtom.

Det har också rekommenderats att isolera äldre då de tillhör en av riskgrupperna att drabbas av corona.

Foto: Bengt Nyman/Wikimedia commons

Siw Malmkvist, 83, som just nu förbereder sig för att dansa in i premiären av Let’s dance, låter sig inte påverkas av rekommendationerna.

– Jag tar det i högsta grad på allvar. Jag aktar mig mycket och är noga med vad jag rör på. Det är pengar, det är koder du trycker in, det är ledstänger. Men det gäller att sprita in sig och tvätta händerna hela tiden, säger Siw Malmkvist till Expressen.

Att isolera sig ser inte Siw som en nödvändighet.

– Jag kan ju inte isolera mig, herregud. Jag är försiktig, men jag kan ju inte undvika människan, det tycker jag låter fruktansvärt, säger hon.

STOCKHOLM 20160211 Siw Malmkvist blev under torsdagen invald i Swedish Music Hall of Fame. Detta är tredje året som artister och musikskapare som bidragit till musikhistorien väljs in. Foto: Christine Olsson / TT
STOCKHOLM 20160211 Siw Malmkvist blev under torsdagen invald i Swedish Music Hall of Fame. Detta är tredje året som artister och musikskapare som bidragit till musikhistorien väljs in. Foto: Christine Olsson / TT

Vill inte isolera sig – trots smittorisk

Hon vet om att hon är i riskgruppen, men vill inte stanna hemma så länge hon är frisk.

– Det låter ju inte klokt att jag ska skyddas. Jag är ju inte sjuk, jag är ju helt frisk. Det är bara min ålder som är lite högre. Jag har ju sett att från och med 80 år är det farligt. Men vad fasen ska jag göra? Jag kan ju inte sitta här hemma och glo.

Hon berättar vidare att hon är försiktig och ser till att sköta hygienen, men att hon hoppas att smittorisken snart ska gå över.

Vad tycker ni om Siws beslut? Bra eller dåligt? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.