Skådespelaren Alexander Karim ryter ifrån efter orden om Josefin Nilsson: ”Karriären kan gå åt helvete men…”

Josefin Nilsson finns i våra svenska hjärtan och musikskatt. Men för hennes familj blev det aldrig någon upprättelse för henne efter att ha levt i ett destruktivt förhållande. Efter att ha sett dokumentären ”Älska mig för den jag är”, vill skådespelaren Alexander Karim ryta ifrån och få upp branschens ögon för vad Josefin fick utstå.

Hon sjöng om att bli älskad för den vackra person som hon var. Även om hon fick kärlek och stöd från familj och vänner, upplevde aldrig Josefin Nilssons familj att deras älskade syster och dotter fick någon upprättelse.

I dokumentären skildras sångerskans liv i ett destruktivt förhållande, något som väckt starka känslor.

En av de personer som blivit upprörda och känslosam efter att ha tagit del av Josefin Nilssons historia är skådespelaren Alexander Karim. Han har setts i ”Stjärnorna på slottet” under den senaste säsongen och i ett öppet brev till film, tv och teaterbranschen, kräver han en upprättelse i Josefin Nilssons minne.

”Att den här mannen systematiskt och under flera år fick ta ut sina brister, sina tillkortakommanden, sin osäkerhet och sin ilska på en annan människa, så till den grad att hon till slut bara slutade leva. Gav upp. Släppte taget om ett liv hon verkar ha älskat så innerligt innan han kom in i bilden. Jag ser bilderna från Josefin i de tidiga tonåren och tänker på vart det hela skulle komma att sluta. Och jag tänker på min egen dotter. Även hon så full av glädje och livshunger. Och om någon hade släckt det ljuset. En otänkbar sorg”‚ skriver Alexander Karim i brevet enligt Nyheter24.

Alexander Karim kräver nu att filmbranschen ska öppna ögonen i öppet brev. Foto: Janerik Henriksson/TT

Alexander Karim: ”Nu får fanimej vara nog”

Han skriver vidare att det inte längre går att vara tyst. Det krävs åtgärder och en röst.

”Nej, nu får det vara nog. Jag känner att det är dags att ta ställning ordentligt. Det är dags att tacka nej. Så det gör jag nu. Till branschen. Ja, jag kommer att förlora pengar på det här. Det vet jag. Min karriär kanske går åt helvete men nu får fanimej vara nog”, skriver Alexander Karim enligt Nyheter24 och fortsätter:

Dokumentären om Josefin Nilsson har upprört många.
Foto Gunnar Ask/TT

”Jag tackar härmed nej till, filmer, tv-serier, pjäser och projekt med de gubbslem och skitstövlar som både jag och ni känner till men som vi av juridiska skäl inte kan nämna vid namn. Men vi vet vilka ni är”.

Läs brevet i sin helhet här. 

Hans viktiga budskap håller i skrivande stund på att spridas som en löpeld. Sprid detta också genom att gilla eller dela!