Sportiga Estelle – bilderna som visar varför lill-sessan är pappa Daniel upp i dagen

Tiden går fort och prinsessan Estelle har redan blivit sex år och börjat skolan. Men även om det är många, många år kvar tills lill-sessan är vuxen kan man tydligt se vilken person hon håller på att formas till. Det sägs att äpplet inte faller långt från trädet, och i Estelles fall verkar det vara helt sant.

Precis som sin mamma Victoria är hon social och har en vänlig framtoning. Men det starka sportintresset har hon ärvt från prins Daniel, här är bilderna som bevisar det.

 

När prins Daniels hemstad Ockelbo invigde sin nya kombihall hade prinsen fått förfrågan om att ta på sig hockeystället och köra en invigningsmatch. Givetvis ställde han upp, och på plats fanns Estelle, som stolt hejade på sin pappa på läktaren.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle på invigningen av Ockelbos kombihall
Foto: Pontus Lundahl/TT

Hockey med pappa

Hockey är som bekant prins Daniels favoritsport som han själv utövade länge. När Sverige mötte Finland på Hovet i Stockholm för två år sedan var Daniel givetvis på läktaren, och med sig hade han en engagerad Estelle, som ropade högt, applåderade och stojade.

Foto: Sören Andersson/TT

Estelle tog emot VM-stjärnorna

När Sveriges hockeylandslag vunnit VM fick spelarna gästa slottet. Vem tog gladeligen emot dem? Jo, Estelle. Precis som sin far har hon ett stort hockeyintresse, och var därför snabbt fram för att tilldela pokalen till stjärnorna. Hon vägledde också sin lillebror Oscar fram bland världsmästarna.

Tre Kronor gästar det kungliga slottet
Foto: Sören Andersson/TT

När hon sprang rakt till Daniel i mål

Här om veckan sprang Estelle sitt första lopp i Hagaparken. Vid målgången hade hon ett stort leende på läpparna, och sprang raka vägen in i pappa Daniels famn.

Foto: Sören Andersson/TT

 

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Jag fick ett stort leende på läpparna när jag såg dessa bilder. Dela för att visa andra vilken underbar tronarvinge kronprinsessan fått.