Starka reaktioner efter namnskämt i På Spåret: ”Du var inte så sugen…”

På spåret går in på upploppet – och under fredagen var det dags för den första semifinalen i SVT:s långkörare.

Den 29:e säsongen av underhållnings- och frågesportprogrammet, där tittarna får följa med på resor i Sverige och ut i världen, avgörs under ledning av Kristian Luuk och domaren Fredrik Lindström.

Men i början av sändningen från semifinalen uppstod en liten förvirring då deltagarnas namn skapade reaktioner inne i studion, vilket även Expressen rapporterar om.

Foto: SVT

Domaren tillika komikern Fredrik Lindström tog i inledningen upp det faktum att det kunde uppstå vissa kommunikationsmissar i tv-programmet – eftersom det fanns en Gunnar i båda burarna: Gunnar Wettergren (som tävlar tillsammans med Parisa Amiri) i förstaklass, och Gunnar Bolin (tillsammans med Amie Bramme Sey i dressinen).

– Det finns ett visst upplägg för kommunikationsproblem. I ena buren sitter Gunnar och i andra sitter Gunnar, säger Fredrik Lindström i SVT-programmet.

Han menar på att det kan bli svårt att kommunicera med lagen och föreslår då en lite oväntad lösning – som väcker reaktioner i burarna. Halvt på skämt, så klart:

– Vi skulle kunna förenkla det här lite genom att kalla Gunnar Bolin för Lasse och Gunnar Wetterberg för Stig, till exempel, säger Lindström i programmet.

Reaktionen? Tja…

Foto: SVT

Båda burarna gör tummen ned.

– Vi kan bara säga Amies Gunnar och Parisas Gunnar, säger Amie Bramme Sey.

Parisa och Gunnar Wetterberg håller med.

– Det köper jag. Mycket hellre än Stig, säger Gunnar Wetterberg i programmet.

Fredrik Lindström svarar då med ett leende innan Luuk drar i gång den första resan i programmet.

– Du var inte var så sugen på Stig, säger Lindström.

På spåret sänds på fredagar 20.00 i SVT1.

Foto: SVT

Vad tycker du om detta och På spåret? Dela gärna och säg din mening.

 

Läs mer om...