Steffo Törnquists ärliga fråga – till prinsessan Märtha Louise

Steffo Törnquists intima fråga om prinsessans personlighetsdrag får henne att skratta.
Sen svarar hon – ärligt och rakt.
– Det är ju en fördel och en nackdel, säger prinsessan Märtha Louise i TV4:s Nyhetsmorgon.

Prinsessan av Norge, Märtha Louise, gästade på torsdagsmorgonen TV4-huset och Nyhetsmorgon. Programledarna Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt tog emot kungligheten i direktsändning i Stockholm, där Märtha Louise är på plats för att lansera sin nya bok.

Foto: TV4

Den heter Sensitiva barn och handlar om överkänslighet, som är ett personlighetsdrag och inte en diagnos. Märtha Louise berättar att detta är ett personlighetsdrag som hon delar.

Enligt obekräftade siffror kan uppemot 20 procent av befolkningen ha detta personlighetsdrag, och detta vill nu Märtha Louise sätta fingret på.

Under samtalet är prinsessan mycket ärlig om sig själv och förklarar hur detta är en fråga hon brinner för, särskilt när det kommer till överkänsliga barn.

Då ställer plötsligt programledaren Steffo Törnquist en mycket ärlig, intressant och kanske framför allt oväntad fråga till kungligheten:

– Men du, är det inte värdelöst att vara prinsessa och högkänslig? Alla som närmar sig en prinsessa har väl någon sorts mask och säger någonting som de inte menar? Du möter hela tiden en konflikt liksom, säger den erfarna journalisten och programledaren.

Prinsessan Märtha Louise skrattar lite grann, funderar igenom en smula – och svarar sedan:

– Ja, men det är också… man har ju en fördel eftersom man kan se bakom det. Du får träna väldigt mycket på det. Och man kan också känna igen autenticitet – när någon är autentisk också. Så det är ju en fördel och en nackdel, säger prinsessan till TV4:s Nyhetsmorgon.

Här kan man se hela intervjun med prinsessan Märtha Louise i Nyhetsmorgon:

Dela gärna vidare inlägget om du också uppskattar Nyhetsmorgon och deras intressanta gäster och erfarna programledare!

TV: 10 låtarna som legat längst på Svensktoppen