Steffo Törnquists hälsobakslag – drabbad av cellförändringar: ”Kroppen säckar ihop”

Foto: TV4/TT

Steffo Törnquist har drabbats av cellförändringar.

Nu överväger TV4-profilen operation, berättar han i en intervju med Aftonbladet.

– Förr eller senare kommer jag säkert att komma till det läget att jag måste bestämma om jag ska operera mig, säger han till tidningen.

Steffo Törnquist, 67, är en av TV4:s största profiler – efter alla år som programledare för ”Nyhetsmorgon”.

Sedan början av 2000-talet har han lett sändningarna med kompanjoner såsom Anna Lindmarker, Jenny Strömstedt och på senare tid Sofia Geite.

Men det senaste året har Steffo valt att trappa ner på sändningarna – för att orka ett par år till. Numera syns han främst i rutan på fredagar.

– Tanken med att gå ner till en sändning i veckan är att jag ska orka, helst i några år till. Varje sändning är ett marathon och jag är ju inte 25 längre. Och jag väntar med pensionering tills min fru Carro slutar jobba, hon är några år yngre och har kul med sitt juristande, har Steffo Törnquist sagt till Svensk damtidning.

Steffo Törnquist

LÄS MER: Steffo Törnquists uppgörelse med hustrun Caroline – parets personliga avtal: ”Precis som vi vill ha det”

Livet utanför ”Nyhetsmorgon”

Men trots nedtrappningen i rutan tycks Steffo nog ha fullt upp ändå. Något han ofta delat med sig av i rutan är att han benämner sig själv som en riktig livsnjutare.

På sin Instagram delar han ofta med sig av kärleken till jakt, cigarrer och tuffa bilar. Dessutom tycker han om att golfa – och äger därför en del av golfanläggningen Knistad Herrgård utanför Skövde.

Och vid sidan av fritidsaktiviteterna tillbringar Steffo givetvis en hel del tid med sin fru Carro, som han varit gift med sedan 2008.

På alla hjärtans dag delade han med sig av en hyllningsbild till frun.

”Idag ska vi skratta tillsammans”, skrev Steffo efterföljt av en rad röda hjärtan.

LÄS MER: Här bjuder Steffo Törnquist upp 104-åriga Majsan – på äldreboendets lyxiga Nobelfest

Steffo Törnquist öppnar upp sig om hälsan

Och en annan sak som Steffo varit öppen med är att hans hälsa inte är vad den en gång varit.

I en ny intervju med Aftonbladet talar Steffo ut om sin kamp med hälsan.

– Det är det enda som är tråkigt med att åldras. Jag har dragit av korsbanden och ledbanden i en skidolycka och det är artros och fan och hans moster. Det har gjort att jag har ont i ryggen. Flåset är dåligt, jag har inte kunnat jogga på tio år, jag sprang fan en mil om dagen tidigare. Kroppen säckar ihop, säger han.

Steffo berättar att han går på gym för att må bättre. Men i bakhuvudet gnager en oro över att drabbas av prostatacancer – sjukdomen som ledde till hans fars död.

Journalisten och TV4-profilen Steffo Törnquist. Foto: Jonas Ekströmer/TT

LÄS MER: Steffo Törnquists galna lyxköp – visar upp otroliga varan utanför tv-rutan: ”Var bara tvungen”

Överväger operation

För Aftonbladet berättar TV4-profilen att han går på regelbundna kontroller.

– Ja, min prostata är väl som en melon. Jag har kört biopsier, det har skjutits pilar i röven och tagit ut prover och jag har cellförändringar. Men jag har inte opererat mig. Förr eller senare kommer jag säkert att komma till det läget att jag måste bestämma om jag ska operera mig.

Steffo berättar vidare att han trots vetskapen om cancern inte är rädd för döden – utan att han vill njuta av livet.

– Njutning har med ju det att göra. Jag har tidigt insett att livet är ändligt. Jag är dödlig och jag skulle inte bli förvånad om jag drabbas av cancer eller måste operera mig. Är jag rädd? Nej, det är jag inte.

Vi önskar dig allt gott, Steffo!

Exit mobile version