Steffo Törnquists pik mot SVT – så här reagerar han på deras morgonprogram

SVT ska göra om sitt morgonprogram – igen.

Det får Steffo Törnquist, programledare i TV4:s Nyhetsmorgon, att reagera.

Nu skriver han om konkurrentens beslut på sin Instagram.

Det var på onsdagen som beskedet från SVT kom. Tittarna var kritiska efter att public service-kanalen gjort om sitt morgonprogram, och bland annat mot att tempot var för högt. ”Gomorron Sverige” blev ”Morgonstudion” och programledare som Marianne Rundström ersattes av populäre sportankaret André Pops.

Samtidigt gör TV4:s ”Nyhetsmorgon” succé och ökar mer än SVT:s morgonshow.

Nu backar alltså SVT och ska göra om programmet igen, rapporterade Dagens Nyheter på onsdagen.

– Ökningen går i större utsträckning till TV4 än vad den går till oss. Det verkar finnas ett mönster där vi tar räckvidden såsom planerat, medan den som har mer tid går till Fyran. Det där jobbar vi med. Det är en sund konkurrens och hälsosamt att det finns fler. Men vi är nöjda eftersom vi har samma räckvidd som ”Gomorron Sverige”, säger SVT-programdirektören Jan Helin till DN.

Nu uttalar sig Steffo Törnquist, mångårig programledare i TV4:s ”Nyhetsmorgon” för första gången. Han hyllar SVT:s beslut, men passar också på att skicka en pik.

Efter kritik mot för högt tempo ska SVT nu göra om programmet igen – bara fem månader efter den senaste omgörningen.

Det beslutet hyllas nu av Törnquist – som också passar på att retas lite med SVT. Han skriver bland annat att det är bra med konkurrens för egna programmet Nyhetsmorgon i TV4…

– Våra konkurrenter (och kollegor) i SVT:s nya morronstudio har haft det förbannat motigt och gör nu om programmet. Bra!! Man testar, satsar, och blir det fel gör man om. Jag önskar uppriktigt all lycka. Vi på NyMo behöver konkurrens för att hålla oss på tå. Good move SVT, skriver Steffo Törnquist på Instagram.

Men de som följer Steffo verkar tycka bättre om TV4:s ”Nyhetsmorgon”, vilket i sig kanske egentligen inte är så konstigt.

”Det är så rörig och rörlig bakgrund så det blir jobbigt att titta på det.. på SVT alltså. Därför tittar jag på 4an…” skriver en person.

”Fast inget slår er!” skriver ”Let’s dance”-dansaren Cecilia Ehrling Danermark i en glad kommentar.

Det verkar som om de har kul på jobbet också!

Vad gillar du mest, SVT:s eller TV4:s morgonprogram? Skriv gärna en kommentar och dela vidare till dina vänner och se vad de tycker om saken.