Steffo Törnquist fyller 67 år – här är tv-profilens framtidsplaner utanför rutan

Foto: TV4

Steffo Törnquist har genom åren i ”Nyhetsmorgon” blivit ett av Sveriges mest välkända ansikten.

Men det senaste året har han trappat ned på sändningarna och jobbar numera bara en gång i veckan.

På torsdagen fyller programledaren 67 år – här är hans framtidsplaner utanför rutan.

Steffo Törnquist tog steget in i TV4-huset för första gången 1990. Den 15 september gjorde han sin första sändning.

Han kom då från den skrivande journalistiken, och hade bland annat jobbat på Expressen och Dagens Nyheter i flera år.

Under sina första år på kanalen var han med och byggde upp både nyhets- och sportsändningarna. Men på 2000-talet klev han in i ”Nyhetsmorgon”-studion – och där har han stannat sedan dess.

Hans parhäst Jenny Strömstedt har suttit vid hans sida genom alla år och de har lotsat tittarna genom både högt och lågt.

Steffo Törnquist och Jenny Strömstedt i ”Nyhetsmorgon”. Foto: TV4

LÄS MER: Steffo Törnquists galna lyxköp – visar upp otroliga varan utanför tv-rutan: ”Var bara tvungen”

Steffo Törnqvists liv utanför ”Nyhetsmorgon”

Och genom åren har nog de flesta tittare märkt av att Steffo är en riktig livsnjutare. På fritiden tycker han bland annat om att jaga, röka cigarr och så är han förtjust i tuffa bilar.

Dessutom tycker han om att golfa – så pass mycket att han äger en del av golf- och hotellanläggningen Knistad Herrgård utanför Skövde.

När han inte jobbar umgås han givetvis med kärleken Caroline Törnquist, som han varit gift med sedan 2008. På hennes 60-årsdag för några år sedan hyllade Steffo henne i ett inlägg på sin Instagram.

”Vetetusan hur det går till, men hon hinner allt, får alla att känna sig sedda och betydelsefulla. Hon är stark och sköt och allt däremellan”, skrev hann då.

LÄS MER: Steffo Törnquists uppgörelse med hustrun Caroline – parets personliga avtal: ”Precis som vi vill ha det”

Har trappat ned ”Nyhetsmorgon”

I höstas meddelade den omtyckta programledaren att han ämnar trappa ner. Han syns numera bara i Nyhetsmorgon en sändning per vecka, ofta tillsammans med kollegan Sofia Geite.

”Nu blir det lite inhopp här och där och hit och dit, men när valet är över och Nymo-schemat stabiliserats kommer vi att köra fredagar tillsammans. Hoppas du hänger på”, skrev han på sin Instagram i höstas.

Att gå i pension är däremot ingenting som är aktuellt än så länge, något han berättat om i en rad intervjuer. För branschtidningen Journalisten har han berättat att hans överenskommelse med TV4 inte har något slutdatum.

– Vårt färska avtal har inget slut, så jag kör på tills jag eller kanalen tröttnar, har han tidigare sagt till tidningen.

Sofia Geite och Steffo Törnquist i rutan. Foto: TV4

Berättar om planerna utanför rutan

Nu på torsdagen fyller Steffo 67 år. Och även om han fortsatt syns i Nyhetsmorgon har han en särskild passion som han hoppas kunna ta tag i nu när han har lite mer ledig tid.

Det handlar om skrivandet – något som han fortfarande brinner för trots alla år i teve.

– Jag har några hyggliga bokidéer, det var ju ett tag sen jag släppte någon, eller kanske kan jag randa krönikor någonstans? Skrivandet är ändå den mest eleganta formen av journalistiskt uttryck, om du frågar mig. När en ingress sitter och har rätt rytm – wow, det är samma lyckokänsla som när man satt en frispark i krysset, har han sagt till Journalisten.

Spännande – stort grattis på födelsedagen Steffo!

Exit mobile version