Foto: Christine Olsson/Vilhelm Stokstad/TT

Stellan Skarsgård öppnar för ny ”Mamma Mia”-film – efter Abbas återkomst: ”Säger ja omedelbart”

Musikalfilmerna som blev stora klassiker.
”Mamma Mia”-filmerna presenterade Abbas musik för en ny generation fans.
Nu öppnar Stellan Skarsgård för att göra en tredje film i serien.
– Om de ringer så säger jag ja omedelbart, säger den svenske Hollywoodstjärnan till nöjessajten Screen Rant.

På fredag släpper Abba sitt första album – ”Voyage” – på över 40 år. Längtan är stor ute i världen efter att den svenska supergruppen tidigare i år meddelade sin sensationella comeback.

Samtidigt som musiken alltid stått i centrum för Abba, har popgruppen på senare år vunnit nya generationer fans via bland annat ”Mamma Mia”-filmerna. Filmerna, som kom 2008 respektive 2018, blev stora biosuccéer både i Sverige och utomlands.

En av skådespelarna som hade en stor roll i de båda musikalfilmerna är svenske Stellan Skarsgård, 70. Han spelade rollen som Bill Anderson, en svensk sjöman och reseskribent samt en av karaktären Sophies tre pappor.

Skarsgård öppnar nu för att göra en eventuell tredje ”Mamma Mia”-film. I en intervju med den amerikanska nöjessajten Screen Rant förklarar Stellan att han säger ja ”omedelbart” – om det blir tal om en ny film.

STOCKHOLM 20180711 Stellan Skarsgård och frun Megan Everett anländer till smygpremiären av ”Mamma Mia! Here We Go Again” på Filmstaden Sergel vid Hötorget. Foto: Christine Olsson / TT

Reportern frågar Skarsgård om han kan ”rädda” henne – sedan längtan efter en ny ”Mamma Mia”-film blivit stark. Stellan svarar då:

– Jag önskar att jag kunde rädda dig. Det tog tio år mellan ”Mamma Mia 1” och ”Mamma Mia 2”, och tar det ytterligare tio år så är jag död, säger Stellan Skarsgård till sajten Screen Rant.

– Jag är orolig för att vi inte kommer dit, säger Stellan och skrattar.

Han tvekar inte om frågan skulle bli aktuell framöver.

– Om de ringer så säger jag ja omedelbart, för upplevelsen av att göra de två filmerna var helt fantastisk, säger Skarsgård, som i höst är aktuell med science fiction-filmen ”Dune”.

Stellan fotad vid världspremiären av ‘Mamma Mia! Here We Go Again’, i London 16 juli 2018. Foto: Joel C Ryan/Invision/AP

Mamma Mia-producenten: Tror det kommer en till film

Producenten Judy Craymer, som låg bakom de två klassiska musikalfilmerna, har i en intervju med brittiska Daily Mail öppet förklarat att hon gärna ser en tredje film.

– Jag tror att det en dag kommer en till film, för det är tänkt att bli en trilogi, förstår du, säger hon till Daily mail.

– Jag vet att Universal skulle vilja att jag gör det, sade hon enligt den brittiska tidningen.

STOCKHOLM 20180711 Judy Craymer, Stellan Skarsgård, Amanda Seyfried, Christine Baranski, Ol Parker, Björn Ulvaeus, Pierce Brosnan, Lily James och Benny Andersson på pressträffen på Grand Hotel vid smygpremiären av ”Mamma Mia! Here We Go Again” i Stockholm 2018. Foto: Vilhelm Stokstad / TT

Benny Anderssons svar: Jag tror inte det, men …

Så sent som tidigare i veckan fick Benny Andersson, i en intervju med Aftonbladet, frågan om hur han ser på att göra en tredje ”Mamma Mia”-film – och Abba-medlemmen stänger inte helt dörren.

– Neej, haha, ja du, det sa Judy Craymer också, jaja, ”Vajert”, sa hon, ”en ny skiva vi kan göra film till”, säger Benny Andersson till Aftonbladet och fortsätter:

– Jag tror inte det, sa jag. Men man ska aldrig säga aldrig.

Här kan man se intervjun med Stellan Skarsgård:

Vad tycker du om detta, skulle du vilja se en tredje ”Mamma Mia”-film? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!