Stig-Helmers flamma ”Lotta” valde helt annan väg efter Snowroller – oväntade beslutet efter 50

När Lasse Åbergs första film om “Stig-Helmer Olsson” kom ut år 1980 var det en omedelbar succé som fick svenska folket att gapa efter mer. Fem år senare kom den andra filmen – “Snowroller”, som blev en ännu större hit vars popularitet överlevt generationsskiften. 

Alla karaktärer blev på ett eller annat sätt folkkära. Men de kvinnor Stig-Helmer lyckades få på fall var alltid extra intressanta. En av dessa var “Lotta”, spelad av Cecilia Walton Agrell.

Sällskapsresan 2, eller “Snowroller” som de flesta kallar den, är en av svenskarnas mest älskade långfilmer. Komedin från 1985 är regisserad och delvis manusförfattad av Lasse Åberg, som spelade huvudrollen i alla filmer om karaktären Stig-Helmer Olsson

Snowroller utspelar sig i schweiziska Alperna, dit Stig-Helmer åker tillsammans med norske kompisen Ole, spelad av Jon Skolmen.

Stig-Helmers tjejer

På resan träffar den flera minst sagt intressanta personligheter, bland annat “Lotta”, som faller pladask för den blyge Stig-Helmer, som inte har speciellt mycket erfarenhet av varken skidåkning eller tjejer. 

Foto: YouTube

Karaktären Lotta spelas av Cecilia Walton Agrell, som efter filmen blev igenkänd av hela svenska folket. 36 år senare är hon fortfarande sig lik. 

Efter succén med Snowroller fortsatte den då 33-åriga skådespelerskan sin karriär inom film. Året därpå medverkade hon i filmen “På liv och död”, och nästkommande år syntes hon i tv-serien “Goda grannar”. 

De som tycker att de känner igen Cecilia Walton Agrell från någonting annat kan ha sett henne i populära tv-serien “Snoken”, som sändes mellan 1993 och 1997. Hon var också en av karaktärerna i Tre kronor, där hon medverkade i tolv avsnitt. 

Fick första barnet vid 52

Privat kämpade Cecilia Walton Agrell mot ofrivillig barnlöshet under flera år, vilket hon öppet berättade om när hon medverkade i Malou Efter Tio år 2017. 

Foto: YouTube

Där pratade hon bland annat om hur hon träffade sin stora kärlek som 44-åring, och hur förutsättningarna hos både henne och maken satte käppar i hjulen för dem. 

Led av sjukdom

Cecilia Walton hade diagnostiserats med sjukdomen Endometrios, som försvårar möjligheten att blir gravid på naturlig väg. Men hon berättar också om hur hennes makes spermier inte var på topp. 

– Det var inte så att jag bestämde mig för att skaffa barn vid 52, men det blev så. Och jag träffade min partner sent i livet.  Och det var osäkra arbetssituationer, och ja, sa Cecilia Walton Agrell till Malou Von Sivers då. 

Vid 52 års ålder blev till sist Cecilia och stora kärleken föräldrar för första gången. 

– Jag blev så glad, naturligtvis, sa en sprudlande Cecilia till Malou Von Sivers. då.

Foto: YouTube/Malou Efter Tio

Förutom att vara mamma till tonårsbarn jobbar Cecilia Walton Agrell idag som Medicinsk massageterapeut, vilket hennes Linkedinprofil avslöjar.

Även om hon setts mindre i rampljuset under senare delen av 00-talet så gör hon fortfarande en del skådespelarjobb.

Hon var bland annat med i “Wallander” 2005, och “Min frus förste älskare (2006).