Stina Wollters nya besked om 86-årige pappa Svens hälsa – efter långa tystnaden

Vi är många av oss som saknar våra äldre släktingar men på grund av coronakrisen har det varit omöjligt för oss att kunna träffa dem under en längre tid.

En av dem som vet exakt hur det kan vara är författaren Stina Wollter som inte träffat sin pappa Sven på flera månader.

Men på hennes Instagram visar hon nu upp den glädjefulla återföreningen.

”Ses äntligen första gången sen i julas”, skriver hon på en Instastory.

För en tid sedan kom ett glädjande besked under den tuffa coronapandemin att personer med antikroppar mot covid-19 kan träffa riskgrupper.

Detta gör att vissa personer till exempel kan träffa sina äldre släktingar, medan andra som är 70 plus måste fortsatt försöka isolera sig så mycket som möjligt.

View this post on Instagram

Hej! Nu har jag varit med en liten stund i @efterfem – och som ni vet kan jag inte prata lite ytligt och lätt-jag vill att det blir rätt och Tv-tid är ju alltid så otroligt kort och intensivt så det hanns bara med prat om det ständigt aktuella; kroppar och synlighet, villkoren och dömandet och att det är en del av ett större samhällsproblem som här på insta yttrar sig på ett sätt. Nåja. Helt okej att ta den rundan för fjuttonde gången. Den är viktig. För mångfald. För att freda kroppar som avviker från de snäva skeva normerna.✊🏾 Men-dickpicksmålet hanns inte med så här kommer info: i mars 2018 fick jag sexuellt trakasserande texter, kukbilder och runkfilmer skickade till mig av en 20-åring. Jag tog självklart skärmdumpar (min mobil har nu ett tusental olika i sina album) och gjorde lite enkelt detektivarbete och kunde göra en polisanmälan med namn och allt. Samt en bevisning svår att bestrida. Personen har erkänt och i juni blir det huvudförhandling i Uppsala tingsrätt. Att detta går till tings är viktigt av flera skäl. Det ÄR ETT BROTT. ☝🏽Det är tusentals unga tjejer som är med om detta och lägger skulden på sig själva eftersom de fostras in i en ”du får skylla dej själv” mentalitet. De blir också fråntagna sin egen väg att utforska sin sexualitet i sin takt då de får kukar som svar på tex en selfie i ett linne och där deras längtan efter bekräftelse med en gång missbrukas,görs till skam används till utpressning med fruktansvärda följder. Är det fel på sociala medier, på tjejerna och deras selfies (eller att de ö h t finns, jag menar 11-åriga hästtjejer i polotröja får också dickpics) eller är det fel på en mans/kill/porrkultur där mäns nakna kön enligt dem själva är ett sätt att visa uppskattning och aldrig innebär fara för dem? Hursom. Detta har jag ju skrivit om så många gånger på så många sätt men när jag går in i rättssalen ska ni veta: alla ni som skrivit till mig och berättat, alla ni som inte vågat, alla som anmält men det lagts ner, alla ni vara reaktioner förminskas, alla ni som ”vant er” för att det händer varje dag, alla ni som skäms och tror att det är er det är fel på som blir sexuellt trakasserade; ni är med mig!

A post shared by Stina Wollter ☮️ (@stinawollter) on

Stina Wollter är en av många som har en äldre släkting som hon inte har kunnat träffa på länge på grund av rådande krisen.

Härliga återföreningen

Hennes 86-åriga pappa och skådespelaren Sven Wollter har hon inte kunnat träffa på flera månader – fram tills nu.

På sin Instagram visar Stina Wollter nu upp den glädjande återföreningen.

”Ses äntligen första gången sen i julas”, skriver hon på en Instastory.

Då Sven Wollter tillhör en av riskgrupperna har de alltså inte kunnat träffats något som säkerligen varit tufft för Stina.

”Jag ville ju bara titta in och visa att min 86-åriga pappis lever och har hälsan”, skriver hon på Instagram.

Stina Wollter, Sven Wollter
Foto: Instagram

Tar paus från sociala medier

Såhär i semestertider vill även Stina dra ner på tempot på sociala medier och i ett tidigare inlägg berättade hon att hon nu skulle ta en paus från sociala medier för att kunna vara ledig.

”Nu fortsätter instapausen. Det är intressant att märka hur automatiserat det är i kroppen att plippa på symbolen. Bra att stå emot impulsen och iaktta vad som sker”, skriver hon.

Stina Wollter
Foto: Instagram

Men självklart ville hon bryta pausen bara för att dela med sig av detta fantastiska ögonblick och vi förstår henne! Hoppas ni hade en fantastisk återförening! Vi tänker på er och alla där ute som inte kan träffa sina äldre.