Stora hyllningen till Babben Larsson – fick stående ovationer i Lotta på Liseberg: ”Jättestolt och glad”

Att sommaren lider mot sitt slut gör sig påmint på många sätt. Ett tydligt tecken är till exempel säsongsavslutningen av sommarprogrammet Lotta på Liseberg. Under sista avsnittet för i år valde man att dela ut en hedersutmärkelse till en person som “gjort Sverige lite gladare”, en titel som ohotat gick till komikern och programledaren Babben Larsson. 

Under tio måndagskvällar i rad har Lotta Engberg intagit stora scenen på Liseberg för att med hjälp av artister få hela nöjesparken att delta i allsång. 

I måndags var det säsongsavslutning, där några erfarna namn ur Sveriges artistelit fick stå för underhållningen. Nanne Grönvall, Lina Hedlund, Gammal, Myra Granberg och Afrodite var alla på plats på scen under kvällen. 

Gjort Sverige gladare

Säsongsavslutningar brukar alltid vara lite speciella, och den här var inget undantag. Inför tiotusentals tittare tog Lotta och arrangörerna tillfället i akt att hylla en person av stor betydelse. 

Sedan 1979 har det varit en årlig tradition att dela ut den stora Lisebergsapplåden till någon som spridit glädje genom underhållning till svenska folket. 

“Att göra Sverige gladare är ingen liten bedrift”, sa representanterna från Lisebergs ledning innan vinnaren avslöjades. 

Lisebergsapplåden kan liknas vid ett hederspris, och i år var det komikern, skådespelerskan och författaren Babben Larsson som för första gången blev mottagaren. 

LÄS MER: Tittarnas ärliga ord om Lotta Engberg – efter finalen på Liseberg: ”Tycker faktiskt…”

Foto: TV4

”Oavsett vilken roll hon har tagit på sig så gör hon det med samma värme, jättestort hjärta och humor”, förklarade Lotta Carlsbogård från Lisebergs ledning. 

Babbens Larssons stolthet

Det var en rörd och glad Babben som riktade ett stort tack till ledningen och folket efteråt. 

“Jag har smygtittat lite på listan av alla som har fått den här före mig och det är grädden av Underhållningssverige, så jag är väldigt stolt”, sa Babben i direktsändning.

Hela klippet från säsongsavslutningen av Lotta på Liseberg hittar du här

LÄS MER: 12-åriga Aron ger alla gåshud med låtvalet i Lotta på Liseberg – tokhyllas av tittarna