STORT GRATTIS: Carin da Silva vinner ”Sveriges mästerkock VIP” – det ska hon göra för vinstpengarna

Efter en hel höst i Mästerkocksköket VIP stod det klart att det var dansaren och programledaren Carin da Silva som kammade hem vinstförklädet 2023.

Men förutom äran och statyetten har han också vunnit 100 000 kronor att skänka till en välgörenhetsorganisation.

Sveriges Mästerkock VIP är slut för den här gången.

Under våren har vi fått se Ann Wilson, Emma Green, Lars ”Lasseman” Larsson, Mons Kallentoft, Carin da Silva, Simon Sköld, Filip Dikmen och Glady del Pilar kämpa med stekpannorna.

Deltagare i Sveriges mästerkock VIP 2023. Foto: Foto: Magnus Ragnvid/TV4
Deltagare i Sveriges mästerkock VIP 2023. Foto: Foto: Magnus Ragnvid/TV4

Tävlingen avgjordes i en rafflande final mellan Simon Sköld och Carin da Silva som under hela våren imponerat med sin mat på juryn.

Uppgiften under finalen var att skapa en trerättersmeny i världsklass och det klarade båda kandidaterna av att göra med bravur.

Under programmet bjöd Simon på Mandelpotatisplätt med löjrom till förrätt, Whiskeyflamberad oxifilé till varmrätt och en lakritscheescake till efterrätt.

Carin i sin tur, bjöd på en asiatisk råbiff tillförrätt, torsk bourguignon till varmrätt och ugnsrostade päron till efterrätt.

Menyerna gick verkligen hem hos juryn Tom Sjöstedt, Marcus Samuelsson och Mischa Billing.

Carin da Silva vinner Mästerkock VIP

Men en av dem var självklart snäppet vassare och till slut stod det klart att det var Carin da Silva som kammat hem vinsten i Sveriges Mästerkock VIP 2023.

– Detta är helt sjukt, jag vann, säger Carin i programmet efter vinsten.

Jag är så jävla stolt över mig själv, att jag hållit ihop i åtta veckor. Det har mest varit kul men också svårt. Jag kommer inte göra någonting annat än att laga mat a l’a da Silva, säger hon i programmet.

Foto: Tv4

Det ska hon göra för vinstpengarna

Förutom äran får vinnaren en vinstsumma på 100 000 kronor som ska skänkas till valfri organisation och Carin valde att skänka summan till Läkarmissionen.

Tillsammans med Vivi Wallin, som hon driver podcasten Våra sanningar ihop med, besökte hon tidigare i år Nkinga sjukhuset i Tanzania och fick då se vilken otrolig skillnad Läkarmissionen gör.

– Jag vill att pengarna ska gå till ”Läkarmissionen” då de gör himla mycket bra. Hade jag inte fött min son på sjukhus hade varken han eller jag funnits idag, berättar hon i programmet och har svårt att hålla tillbaka tårarna.

– Otroligt rörande, påpekade Tom Sjöstedt. 

Exit mobile version