STORT GRATTIS: Christina Schollin fyller 83 år – så firar profilen sin födelsedag

Få kan briljera med en så lång karriär i rampljuset som Christina Schollin. Känd från bland annat tv-succéerna Varuhuset och Rederiet.

Nu fyller en av Sveriges äldsta influencers 83 år. För Nöjeslivet berättar hon om hur födelsedagen firas den 26 december. 

Christina Schollin filmdebuterade redan 1956, i Swing it, fröken, tillsammans med Alice Babs. Efter det fortsatte karriären rakt uppåt och Christina blev erbjuden roller som kom att göra henne känd för flera generationer i många år framåt. 

83-årig influencer

De senaste åren har Christina Schollin setts i Kristallen-belönade “Wahlgrens värld”, tillsammans med dottern Pernilla Wahlgren och barnbarnen Bianca och Benjamin Ingrosso.

I och med serien föddes en ny karriär i livet, nämligen ett arbete som influencer. 

– Jag ser influencer som något väldigt fint och viktigt, då man har i uppdrag att inspirera andra. Jag tror att det behövs, speciellt nu när det är som det är, säger Christina till Nöjeslivet.

”Det finns hopp”

På sin Instagram gör Christina ett hängivet jobb med att uppdatera sina följare regelbundet. Nästan alltid med positiva budskap eller kärlek. 

– Jag vill verkligen få människor att se det positiva i tillvaron. Få dem att se att det finns hopp och en ljusning. Vi måste lita på att det både kommer ut någonting bra av allt det här.

”Ta reda på vad som är väsentligt i livet”

Att ställa om sig till det nya livet med restriktioner, som corona innebär, har inte varit enkelt menar Christina, även om hon i början hade en ganska positiv inställning även till det. 

– Jag trodde fullt och fast på att det här var någonting som var bra för hela mänskligheten, Det fick oss att stanna upp och stressa av, och ta reda på vad som är väsentligt i livet. Ta vara på tiden. Men nu börjar jag bli trött på det, säger Christina till Nöjeslivet. 

Så ska Christina Schollin fira 83-årsdagen

Då Christina liksom maken Hans fick antikroppar efter insjuknandet i corona känner hon sig trygg med att fira julen med barn och barnbarn, och firandet fortsätter till och med annandag jul, då hon fyller år.

83-årsdagen, på annandag jul den 26 december, firar hon tillsammans med dottern Pernilla Wahlgren och flera av barnbarnen. 

– Alla våra traditioner måste fortsätta. Vi har som sagt våra antikroppar och det betyder inte att vi ska träffa människor, man ska hålla avstånd. Vi har dock träffat barn och barnbarn. Vi litar på att vi ska kunna ses, det är viktigt för oss, säger Christina. 

Hon tillägger:

– Det blir som en andra julafton, fast hemma hos oss. Jag har fått över videofilmer på barnen när de var små på ett USB-minne, så det blir lite videovisning, det ska bli så himla kul, berättar Christina för Nöjeslivet.

Nu önskar vi Christina Schollin ett stort grattis på 83-årsdagen. Dela gärna för att önska henne det du med, samt för att sprida hennes positiva energi till andra.