STORT GRATTIS: Jill Johnson fyller 50 år – så ska folkkära artisten fira stora dagen
Jill Johson

STORT GRATTIS: Jill Johnson fyller 50 år – så ska folkkära artisten fira stora dagen

Jill Johnsons karriär sträcker sig över 38 år.

Med sin karaktäristiska röst har hon sjungit sig hela vägen in i folkets hjärtan och nu blir hon 50 år.

Men att åldras är ingenting hon räds, snarare är det någonting hon ser fram emot.

Jill Johnson är countrysångerskan som sjungit sig in i hela svenska folkets hjärtan.

Hon har blivit en av våra mest uppskattade artister genom åren och bjudit på mängder av härlig musik och underbara framträdanden genom sin långa och gedigna karriär dessutom hunnit med att vara med i Melodifestivalen tre gånger, två som artist och en som programledare, deltagit i ”Så ska det låta”, ”Rhapsody in Rock” och ”Så mycket bättre”.

Hon också varit i USA och skrivit låtar med countrystjärnor.

Jills veranda, Jill Johnson, ny säsong
Foto: SVT

Jills veranda gör succé

På senare år har vi även sett henne som programledare för succén ”Jills veranda” i SVT.

Ett program som både vunnit priser och hyllats till skyarna av tittarna.

Där har vi fått följa folkkära svenska profiler och artister när de besökt Nashville, USA, och tillsammans med Jill djupdykt i countrymusikens rötter.

De har samtalat med lokalbefolkning, besökt spännande platser, bjudit på vackra framträdande och haft djupa samtal om såväl musik som livet.

Och efter ett långt uppehåll till följd av Coronapandemin drog äntligen säsong 5 av Jills veranda i gång i början av mars. Något som Jill var väldigt glad över.

– Fantastiskt härligt. Det är ju kul att få längta efter verandan tycker jag, i och med att vi inte kör det varje år. Men nu har vi ju haft ett lite längre uppehåll på grund av pandemin såklart, så det känns jätteroligt, sade hon i SVT:s Morgonstudio inför premiären.

Under säsongen möttes Jill Johnson av artister som Lisa Ekdahl, David Ritschard, Sara Parkman, Ola Salo och Nathalie ”Cleo” Missaoui, Frida Hyvänen.

Jill Johnson fyller 50

Men en ny säsong av Jills veranda är inte de enda glädjande nyheterna för Jill Johnson just nu.

Stjärnan fyller nämligen 50 år och kommer därmed att hyllas med tre konserter på Malmö Live. Medverkar gör Jill Johnson, Malmö SymfoniOrkester, dirigent och arrangör Anders Berglund och storbandsmusiker.

I samband med konserten ska hon också fira med en stor fest för nära och kära.

–Jag känner så här pirr, säger hon i podcasten.

Jill Johnson om att åldras

Många pratar om 50-årskris, men att åldras är ingenting hon är rädd för snarare tvärtom.

Jill johnson är nyfiken på vad som komma skall.

– Jag märker hur 5.0, eller 50, är en ålder man ska känna mycket kring. Men jag kan säga att rent karriärmässigt, så ligger jag ju i en genre där ålder absolut inte är en nackdel så där känner jag ingen stress. Som kvinna känner jag fortfarande att jag duger. Känns skönt, är inte så intresserad, eller alls, av några ingrepp på något sätt. som inte har med funktion att göra i alla fall. Sedan ser jag fram emot den harmonin som börjar smyga sig in. Jag ser fram emot det och så finns det en anledning att fira livet i sig och det är också så klyschigt att prata om men jag har vänner som kämpar för sitt liv med bröstcancer så jag känner liksom att det är coolt att få bli äldre, säger hon till Värvet.

Posted @withregram • @varvet Jill! Ett mycket fint* samtal om att ha garden uppe, medberoende, att vara vän med sin…

Posted by Jill Johnson on Monday, May 22, 2023

Men allt är inte bara guld och gröna skogar. Självklart finns det orosmoment även för Jill Johnson när det kommer till att komma upp i åren.

Dels funderar hon på hur länge kroppen ska fungera och vara pigg, men också hur och om hon kommer få träffa sina egna barnbarn.

– En liten ångest. Den dödsångest jag bär på eller att jag tittar på tid är att mina barn inte ska hinna bli vuxna innan jag försvinner. Det är också en sådan grej. Och att min yngsta dotter skaffar barn och sådär, hur länge får man vara med? För jag började så sent. Ja, ett deppigt sätt att avrunda det men annars tycker jag nog ändå att det är mest skönt faktiskt.

Stort, stort grattis önskar vi dig.