STORT GRATTIS: Leif ”Loket” Olsson fyller 78 år idag – detta gör han idag 21 år efter ”Bingolotto”

Han blev en av våra mest folkkära programledare när han tog över rodret i ”Bingolotto”.

Men nu har många år gått sedan Leif ”Loket” Olsson lämnade över stafettpinnen.

Men vad gör han idag? Det tittar vi närmare på nu när denne legendar fyller 78 år!

Även om det har varit flera programledare sedan han lämnade ”Bingolotto” 1999, är Leif ”Loket” Olsson för evigt förknippad med programmet.

Under hans medverkan som programledare blev programmet oerhört populärt men trots det så tog tv-legendaren beslutet att sluta.

Flera år senare berättade han närmare om anledningen till avskedet.

– När vi skulle göra det stora millenniumprogrammet skulle det bli ett fantastiskt stort program. Då blev det så stort att jag fick inte vara med på samma sätt och bestämma hur det skulle vara, sa han i pocasten ”Tv-fabriken”.

Idag har det alltså gått 21 år sedan Leif lämnade programmet, men att arbeta med bingo har han inte riktigt släppt.

Numera finns Leif ”Loket” Olsson i bingohall, i Göteborg. Foto: Albin Olsson/Wikkimediacommons

Detta gör han idag

I en intervju med GT berättade den tidigare tv-profilen att han arbetade på en bingohall på Kungsgatan i Göteborg, vilket han gör än idag.

– Grejen var att idrotten tjänade pengar på det, på det viset var det viktigt. Att jag är här nu på onsdagarna är samma grej. Jag är ju pensionär, men eftersom idrotten får alla pengar så är det okej för mig, berättade han då för tidningen.

Wikimedia commons

Och åsikter om hur Bingolotto ser ut idag, det hade han helt klart.

– Jag tror man riktar in sig på fel målgrupp om man tror att det mest är ungdomar som spelar ”Bingolotto”. Det tjatet har ju varit i alla år, jag sa direkt att vi ska ta vara på de gamla, för de är de som spelar och köper brickor. Vi körde alltid dansband också, det var viktigt. Ingen annan jävla konstig musik, utan sånt som äldre människor tycker om. Det blir bara konstigare och konstigare och allt ska vara så ungdomligt – i helvete heller säger jag. Det ska vara dansband, säger han till tidningen.

Då Leif ”Loket” Olsson tillhör en av riksgrupperna kan han inte arbeta i bingohallen, men vi hoppas verkligen att du får en fantastisk födelsedag ändå! Stort grattis!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.