Nanne Grönvall fyller 61 år – därför älskar stjärnan att åldras
Nanne Grönvall

STORT GRATTIS: Nanne Grönvall fyller 61 år – hyllar det naturliga åldrandet: ”Våga känna er ovärderliga”

I decennier har hon underhållit oss med sin enorma värme och utstrålning.

Nanne Grönvall är den sprudlande glädjespridaren som fått en speciell plats i svenska folket med sin otroliga låtskatt och personlighet.

Men även om hon har bytt stilar och genrer genom åren finns det en sak hon alltid varit trogen: sig själv.

Att åldras och duga precis som man är, främjar Nanne mer än någonting annat.

Om vi ska tala om den svenska musikskatten finns det ett par namn vi inte fåt missa att nämna som lämnat stort avtryck.

Abba, Roxette, Björn Skifs, Tommy Körberg, Helen Sjöholm – ja listan kan hålla på i all evighet för det finns så mycket musikalisk talang i detta avlånga land.

Och bland de som har synts till flitigt under många år och spridit glädje är Nanne Grönvall.

Genom åren har hon kastat sig lika mycket mellan olika genrer som hon har bytt stilar.

Nanne Grönvall
Foto: Wikkicommons

Inte minst har vi fått se henne i Melodifestivalen kasta sig mellan lugna låtar till pampiga partylåtar.

Ja Nanne Grönvall är stjärnan som sjöng om avundsjuka i Mello och som vann hela tävlingen med ”Den vilda” tillsammans med gruppen One more time 1992.

2005 bjöd hon dessutom på en riktigt svängig dunderhit ”Håll om mig” när hon återvände till tävlingen med buller och brak.

Ja, det finns så mycket att lyfta fram kring denna fantastiska stjärna som gett oss så mycket.

LÄS MER: Nanne Grönvalls stora ilska – därför ryter folkkära artisten ifrån rejält: ”Det är hemskt att se”

Nanne Grönvall hyllades för sin kroppsbild

Och förutom musiken är också Nanne en aktivism när det gäller att lyfta fram ett sunt kroppsideal.

På sociala medier har hon gång på gång skrivit om vikten av att duga som man är och att vi alla förändras ju äldre vi blir.

Hösten 2021 fick hennes inlägg på Instagram stor spridning när hon visade upp sig själv precis som hon är, oretuscherad och osminkad.

”Hela vårt samhälle bygger på kvinnliga slagord om utseende till exempel rugguggla, fågelskrämma (har ni hört någon säga det om en man nån gång?). Jag ska ta upp det här med slagord framöver, för att försöka förtydliga hur vi i samhällen, redan som unga, omedvetet, lär oss att se ner på kvinnor i mångfald. Gå inte på det där att kvinnor ska vara ”perfekta” utseendemässigt. Vi ska alla kunna existera och åldras med värdighet utan att känna att vi inte ”duger”. För det gör vi. Unga som gamla”, skrev hon.

Nanne Grönvall
Foto: AnnCatrin Blyckerts/Wikkicommons

Nanne skrev vidare att hon har märkt en hel del förändringar med sin kropp under pandemin, men att istället för att titta på det ur ett negativt sätt, vill hon hylla dem.

”Själv har jag gått upp mycket i vikt under pandemin, har ett stort vackert ärr på ena bröstet som vittnar om att jag fick chansen att överleva ett tag till efter bröstcancern, har gått igenom den smärtsamma omställningen av att gå in i klimakteriet och jag har brakat totalt av utmattning där min snälla, tålmodiga kropp och hjärna blev så sjuka att jag trodde att jag inte skulle leva ens ett år till, efter när hela mitt system la ner i kroppen”, skrev hon och fortsatte:

”Jag, som så många andra, kämpar fortfarande med att hitta stresströskeln nu när jag jobbar igen. Att hålla panikångesten borta när saker i livet snurrar för fort av olika anledningar. Inombords sorg, som ibland sköljer över en som en våg, men som man med stora simtag tar sig igenom och ser de varma, ljusa solstrålarna i horisonten igen”.

Nanne Grönvall vill inspirera andra

Nanne hoppades att att hennes inlägg skulle ge unga som gamla en positiv knuff i rätt riktning.

”Till er unga tjejer, kan jag säga att den här peppen även till er, för att ni ska få känna att ni duger som ni är, vare sig som unga eller att få åldras med stolthet, med alla våra utseenden, vikt osv. Jag heter Nanne, är 59 år och jag vill att ni alla, oavsett kön, ålder eller utseende ska våga känna er ovärderliga. Kärlek i massor!”, skriver hon.

Underbara, underbara du Nanne! Du är en sann och underbar förebild!