STORT GRATTIS: Sarah Dawn Finer fyller 39 år i dag – artistens nya mystiska besked om framtiden

Det har varit en tung vår för många.

Underhållningsbranschen har varit tuff men också kampen mot själva coronaviruset, har gjort att det varit en händelserik tid för artisten Sarah Dawn Finer.

I dag fyller hon år och ger ett nytt besked efter ett viktigt samtal med regeringen.

Efter en tung vår och sommar, hoppas nu artisteliten att det äntligen kan vända och att fler evenemang kan genomföras.

Coronapandemin har satt stopp för många planerat turnéer och spelningar, vilket har tagit hårt på underhållningsbranschen.

En av de som riktat hårdast kritik mot regeringen är artisten Sarah Dawn Finer.

Krävde att få träffa ministern

I ett mail till inrikesminister Mikael Damberg om hur hon krävde att få träffa ministern för att diskutera underhållningsbranschens framtid.

”Vi från Kultursektorn, skulle vilja få samtala med M Damberg om den prekära och unika situation som vi befinner oss i och hur vi kan hjälpas åt att ta oss igenom den genom den, skrev hon i mejlet enligt Aftonbladet som hon undertecknat enbart med sina initialer, SDF.

Men det är inte det enda som har väckt stor uppmärksamhet kring Sarah den senaste tiden.

Sarah Dawn Finer var en av många som ansökte om stödpengar från stödet sedan coronapandemin slog till hårt.

View this post on Instagram

Vaknar med sorg i bröstet idag.. men också med hedersfylld nervositet. Har ett ärofyllt uppdrag idag. ❤️ Jag ska få sjunga för en av mitt livs viktigaste publik. Ett ålderdomshem. Vi vet alla att Covid – 19 drabbat äldrevården obeskrivligt hårt. Idag ska vi till ett av de ålderdomshem som drabbats värst av Covid men som fick ett tag sen fick stopp på smittan. Ville bara skriva detta som en kram till Våra hjältar på alla ålderdomshem runt om i Sverige och världen över, som kämpar sig igenom pandemin, varje dag. En kram till Våra äldre som har varit så tappra men så ensamma i sin isolering.. Vår älskade mamma, pappa, syster, bror, vän, farmor, farfar, mormor och morfar.. En kram till alla som inte fått hälsa på dom, hålla deras hand, kramas eller vara där, när dom gått bort. ‪Vi ska försöka sjunga in lite kärlek, gemenskap, värme o mänsklighet, där de rådigt mycket ensamhet, sjukdom, isolering och sorg. Tack alla ni som jobbar inom vården. Ni som tar hand om våra äldre, våra barn, våra sjuka .. och våra sorgsna. Inga applåder eller sånger gör skillnad för er. Jag vet. Ni behöver bättre villkor, bättre lön, bättre möjligheter och förutsättningar att göra ert viktiga jobb. Jag önskar jag kunde ge er idag 😢, men – icke. Så, det jag kan ge, är en liten stunds andningspaus, med lite musik. På smittsäkert avstånd såklart.❤️

A post shared by Sarah Dawn Finer (@sdfinerofficial) on

Betalade tillbaka coronastödet

Artisten beviljades över en halv miljon kronor, men kort efter beskedet valde Sarah att betala tillbaka alla pengar.

I ett mejl till Expressen skrev Kulturrådet att artistens bolag ”SDF Entertainment AB har återkallat sin ansökan innan stöd har utbetalats”.

Sarah Dawn Finers framtidsbesked

Men efter en tuff vår finns det någonting som Sarah har sett fram emot, nämligen sin egen födelsedag.

Och om det kommer ske någon förändring efter samtalet med inrikesministern lämnar Sarah ett mystiskt besked om.

”September är nog min favorit månad med sina höstlöv, färgerna och de sista dagarna på sommaren. Men också många födelsedagar, inte bara min egen utan även flera i min familj och vänner”, skriver hon och fortsätter:

”Jag kommer kommentera mer kring samtalet med regeringen när vi vet mer. Mer möten inbokade och lösningar för framtiden”.

Stort grattis på födelsedagen Sarah önskar vi!