Suzanne Axells nya hälsobesked – nu bryter SVT-profilen tystnaden

Under måndagen sändes ännu ett direktsänt program om coronaviruset i ”Fråga doktorn”.

Nu ger programledaren själv ett hälsobesked – mitt under pandemin.

För en vecka sedan gav tv-doktorn Karin Granberg rådet till äldre att inte drabbas av panik efter Folkhälsomyndighetens nya restriktioner, att isolera alla äldre över 70 år.

– Men vi får inte drabbas av panik nu. Det är viktigt att behålla lugnet, sa Karin Granberg då till Aftonbladet.

Suzanne Axell
Suzanne Axell direktsände tillsammans med Karin Granberg ett specielavsnitt om coronaviruset i ”Fråga doktorn”. Foto: Johanna Norin/Pressbild

Hon berättade samtidigt att hon var nöjd med det arbete som myndigheterna hittills hade gjort och att ett program avsatt bara för viruset har varit önskat av många tittare.

– Det är en helt ny situation och en del har de skött bra och en del andra saker mindre bra, men det är ett helt nytt virus och det finns alltid folk som har åsikter, säger Karin Granberg.

Suzanne Axells hälsobesked

Programledaren Suzanne Axell håller med om att avsätta en timme för att svara på tittarnas frågor om viruset, har gett goda resultat.

– Mottagandet har varit bra och vi gör allt vi kan för att lugnt och bra förklara vad som händer, skriver Suzanne i ett mejl till Nöjeslivet.

Suzanne Axell
Suzanne Axell ger nu hälsobesked mitt i coronakrisen. Foto: SVT

Huruvida hon själv mår bra i dessa tider, kan hon ge ett glädjande besked på.

– Jag mår bra. Jag är på plats i Umeå där vi ska direktsända ikväll igen, skriver hon när Nöjeslivet når henne på eftermiddagen.

Så skönt att höra att allting är bra med dig Suzanne! Vi hoppas verkligen att allting blir bättre snart!