Suzanne Reuters krav på fotografen – folkkära skådespelaren hyllas efter markeringen

Efter stora succén i ”Vår tid är nu – 1951” – nu hyllas Suzanne Reuter återigen.

Detta efter ett specifikt krav hon ställde inför en unik fotografering.

Suzanne Reuter, 68, gör succé i SVT:s dramasatsning ”Vår tid är nu – 1951” som sändes kring jul och nyår. I rollen som matriarken Helga Löwander på familjerestaurangen har Reuter spelat en avgörande roll för tv-seriens omåttliga popularitet.

Suzanne Reuter i rollen som Helga Löwander i ”Vår tid är nu – 1951”. Foto: Niklas Maupoix/SVT

Nu är Reuter åter aktuell – men inte på tv eller vita duken. I stället är det i den uppskattade kalendern ”Sagolika kvinnor” som den prisade skådespelaren nu gör sitt intåg.

– Jag är tillräckligt mycket exhibitionist att jag vill vara med i den här kalendern, säger Reuter i Nyhetsmorgon och skrattar.

Hon fortsätter:

– Jag tycker det är roligare och roligare med åren att bli fotograferad, och då vill man ju bli fotograferad av de bästa.

Suzanne Reuter i kalendern ”Sagolika kvinnor”

Bakom kalendern står den kända fotografen Caroline Roosmark och bland de unika fotografierna hittar vi även namn som artisterna Zara Larsson och Carola Häggkvist.

LÄS MER: Magiska bilderna på kända kvinnorna – så har du aldrig sett stjärnorna förut

– Jag hoppas genom denna kalender återskapa lite styrka, kamp, funderingar, systerskap och magi i tillvaron tid alla Kvinnor, har fotografen Caroline Roosmark tidigare sagt till Nöjeslivet.

Nu berättar hon om det enda kravet som Suzanne Reuter hade inför den unika fotograferingen.

Reuters enda krav inför fotograferingen

STOCKHOLM 20170912 Suzanne Reuter medverkar i SVT:s storsatsning "Vår tid är nu" Foto: Claudio Bresciani / TT
STOCKHOLM 20170912 Suzanne Reuter medverkar i SVT:s storsatsning ”Vår tid är nu” Foto: Claudio Bresciani / TT

– Caroline frågade mig hur jag skulle tycka det var kul att göra den här bilden, men jag tyckte det var roligare att låta Caroline tänka och fantisera kring det. Så först skulle jag vara utklädd till någon gammal författarinna, men sen gick Caroline över till att jag skulle bara vara jag, säger Suzanne Reuter i TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Roosmark avslöjar då att Reuter hade ett specifikt önskemål: Att fotografen i efterhand inte skulle redigera bort några av hennes rynkor från bilden.

”Ta inte bort en rynka”

– Ja, jag tänkte att du skulle vara en karaktär, men ju mer jag tänkte desto mer skalade jag av och ner. Jag är otroligt glad att du är med i kalendern, det är en ära. Vi fotade med syrenerna, de var i fantastisk blom och jag tog bort det också. Det var viktigt också att visa dina rynkor, det sa du också Suzanne: ”Ta inte bort en rynka”, säger Roosmark i Nyhetsmorgon.

Suzanne Reuter bekräftar detta.

– Det var en överenskommelse vi hade, jag ville inte att du skulle redigera bilden. Jag tror att du fick idén då, att fota lite äldre kvinnor. Jag gillar det, säger Reuter med ett leende.

Fotografen Caroline Roosmark hyllar Suzanne Reuter för hennes tydliga markering – och tycker att resultatet blev fantastiskt.

– Det är inte bara vackert utan otroligt, det ser man på bilden. Så sensuellt. Du är 68 år, så otroligt snygg, wow! Du tar scenen, säger Caroline.

Suzanne Reuter
Foto: Caroline Roosmark

Du är fantastisk, Suzanne! Dela gärna vidare för att hylla denna fantastiska skådespelare!

Fotnot: ”Sagolika kvinnor 2021” finns att beställa på roosmark.com.