Foto: TT/Youtube

Svante Grundberg är död – här är vännerna Lasse Åberg och Sven Melanders fina ord om kollegan

Svante Grundberg, den folkkäre skådespelaren från bland annat ”Sällskapsresan”, har gått ur tiden, 75 år gammal. 

Vännerna och kollegorna Lasse Åberg och Sven Melander minns en fin och begåvad man, och berättar nu för Expressen om saknaden efter Grundberg.

– Han var en fin man, säger Sven Melander till Expressen

Det var på söndagskvällen som svenska folket nåddes av beskedet att Svante Grundberg avlidit, 75 år gammal.

Svante Grundbergs karriär inom film, tv och teater spänner över många år. Flera kanske minns honom från 80-talserien ”Nattsudd” som sändes mellan 1985 till 1991.

Grundberg gjorde också en roll i ”Sällskapsresan”, och syntes även i ”Göta kanal”-filmerna i rollen som den otursförföljde kanotpaddlaren.

Skådespelarkollegan Lasse Åberg jobbade med Svante Grundberg i ”Sällskapsresan”. När han nås av budet om Grundbergs bortgång reagerar han så här.

– Vad synd. Han var en väldigt behaglig man, vi hade väldigt trevligt. Han hade en distans som var välgörande, och gjorde de här fantastiska grejerna, med ”Nattsudd”. Han var väldigt påläst om musik, säger Lasse Åberg till Expressen.

Lasse Åberg. Foto: Wikimedia commons

Många är de kollegor som minns Grundberg med värme. Bland flera skådespelare som uttryckt sin sorg och sina kondoleanser finns även Sven Melander, som också var med på den tiden ”Sällskapsresan” blev hela svenska folkets favorit.

Foto: Pontus Lundahl / TT /

Sven berättar att han haft kontakt med Svante under åren. Han blev väldigt ledsen när han fick veta att Grundberg gått bort.

– Nä, vad sorgligt. Svante var en väldigt, väldigt behaglig människa att umgås med. Väldigt rolig, och lite härligt nördig med sina gamla rock n’ roll-idoler. Han var en fin man. Och begåvad. Jag tyckte ”Nattsudd” var fenomenalt i sin enkelhet, det blev ju nästan lite kultigt, säger Sven Melander till Expressen.

Vila i frid, Svante. 

 

Läs mer om...