Svenska kändisar erbjöds gå före i vaccinationskön – nu ryter Fredrik Wikingsson ifrån: ”Reagerade så starkt”

Vaccinationerna pågår för fullt i landets alla hörn, där fokus främst har legat på våra äldre.

Men nu kommer uppgifter om att flera svenska kändisar har fått speciella erbjudanden om att få vaccineras i förtid.

– Det kan vara så att det i söndags i Stockholm har samlats ett gäng kändisar som blir vaccinerade, Fredrik Wikingsson i podcasten ”Filip & Fredrik podcast”.

Tusentals har hittills blivit vaccinerade i Sverige mot coronaviruset.

Även om det viktiga arbetet är igång, är faran långt ifrån över.

Vid flertal tillfällen har det uppmärksammats chefer har gått före i vaccinationsköerna.

Bland annat fick två chefer på Karolinska sjukhusets ledning stor uppmärksamhet då de bröt mot sitt eget sjukhus regler.

Vaccinering
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjukhuset som har satt upp sin egen vårdpersonal som prio ett för att få vaccination mot corona, gick emot sitt eget uttalande.

– Vi har en tydlig prioritering, och tittar nu på om det finns en förklaring, sa Kim Sjölund vid sjukhusets presstjänst till DN.

Men nu är det inte en ledningsgrupp på sjukhus som står in fokus.

Kändisar ska ha gått före vaccinationskön

Den populära tv-profilen Fredrik Wikingsson berättar att han och flera andra kända svenskar erbjudits att gå före i vaccinationskön.

– En gemensam vän till mig och dig, jag ska sannerligen inte hänga ut den här personen vid namn ringer mig och säger till mig att ”vet du vad på söndag händer det en liten grej här. Det är ett gäng kända människor som ska filmas när de vaccineras för att visa folk att det här inte är farligt”, säger han i podcasten ”Filip & Fredrik podcast”.

– Så säger jag ”jaha okej. Var det inte det kungen precis gjorde och fick supermycket skit för det?”. Och då var det ändå kungen som gjorde det. Vad är det här ens? Jag säger direkt att det här går ju inte såklart.

Fredrik Wikingsson
Foto: Erik Simander/TT

Kollegan Filip Hammar undrar om det hela inte bara är en blåsning.

– Nej, nej, nej, det tror jag inte. Inte den här personen som ringde mig, kommer inte från blåsningen. Möjligtvis att den personen i sin tur har utsatts för blåsningen, eller så är det någon dold kamera, jag vet inte. Men det jag fick intrycket av, och jag tror jag lyckades övertala vår vän, eller bara klargjorde, och jag tror han egentligen kände samma sak, men det kan vara så att det alltså i söndags i Stockholm har samlats ett gäng kändisar som blir vaccinerade och kanske filmar de då detta för att ifall de kommer ut att de blivit vaccinerade så ska de kunna skylla på att det bara är en instruktionsfilm för att visa vanlisar att det inte är farligt. Eller så filmar dem det för att de på riktigt tror att det här kommer bli en bra grej, säger Fredrik Wikingsson.

Tackade ögonblickligen nej

Fredrik berättar vidare att han var allt annat än intresserad av att tacka ja till erbjudandet, men att det ”finns minst 15 stycken aningslösa kändisar i Sverige”.

– Du det finns minst 15 stycken aningslösa kändisar i Sverige, det må du tro. Att de kan lura sig själva och bli manipulerade till att det de gör är en bra grej som kommer bli en like-raket och folk kommer känna ”bra ni gör något vackert nu för folkhälsan som går före i alla dessa köer för att visa vanlisar att det här är inget att vara rädd för”.

– Jag hoppas av hela min själ att detta kommer ut, tillägger Wikingsson. 

Vad tycker ni om detta? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.