Foto: Instagram @morgonpassetip3/TT Nyhetsbyrån

Sveriges Radio-profilen plötsligt utkörd – dramat mitt i direktsändning: ”Ut, ut ur studion”

Här tvingas profilen lämna studion – mitt under direktsändningen.
Dramat utspelade sig i Sveriges Radios P3-program under onsdagsmorgonen, skriver Aftonbladet.

I dessa pandemitider har hela samhället fått ta intryck av olika restriktioner och rekommendationer från regering och myndigheter.

Så även Sveriges Radio.

På onsdagsmorgonen tvingades radiokanalen därför skicka ut en av sina programledare mitt under direktsändning, vilket Aftonbladet var först med att rapportera. Det handlar om humorprofilen David Druid, 37, som ledde det populära programmet ”Morgonpasset i P3” tillsammans med kollegan Linnea Wikblad, 35.

Sveriges Radio skickade ut programledare i sändning

STOCKHOLM 20200710 Exteriör på Sveriges Radio. Foto: Christine Olsson / TT

Lyssnarna meddelades i sändning att Druid fått veta att han varit i kontakt med en person som testats positivt för covid-19. Därmed skickades han ut ur studion under en musikpaus.

När sändningen återupptogs meddelade Wikblad lyssnarna att enbart hon och en gäst, säkerhetsexperten Oscar Jonsson, fanns kvar i studion.

– För det som hände nu är att vi fick precis reda på att David Druid blivit exponerad för covid och då är reglerna: ”Ut, ut ur den här studion”, och det har han varit tvungen att göra nu, säger Linnéa Wikblad i sändningen, uppger Aftonbladet.

I Morgonpassets sociala medier hade lyssnarna tidigare under morgonen fått ta del av bilder inifrån studion, där det går att se att Druid sitter en bit från kollega Wikblad i studion.

Foto: Instagram story/@morgonpassetip3

P3:s lugnande besked till lyssnarna – så mår David Druid

En stund senare får lyssnarna via Instagram story se hur Wikblad plötsligt är ensam kvar i P3-studion. Redaktionen bakom det populära radioprogrammet förklarar senare läget i ytterligare ett inlägg.

”Till alla som undrar hur David mår: Han mår toppen, men fick precis veta att han exponerats för corona. Och därmed ska han UT UR STUDION!”, skriver Sveriges Radio på Instagram.

Foto: Instagram story/@morgonpassetip3

Morgonpasset i P3 är en riktig långkörare i kanalen och sänds varje vardagsmorgon. Dagen innan, på tisdagen, var bland annat den folkkära artisten Christer Lindarw, aktuell med ny After Dark-show och i filmatiseringen av ”Bonusfamiljen”, gäst i studion och då såg det ut så här: