SVT avbröt inspelningarna direkt – dramat tittarna inte fick se i Mästarnas mästare

Foto: SVT

Åskovädret hotade ”Mästarnas mästare”.

Nu berättar SVT om dramat som tittarna inte fick se.

Det var dags för semifinal i SVT:s populära program ”Mästarnas mästare” på söndagen. Då skulle deltagarna bland annat tävla i grenen Muren – där de gräver under murar för att ta sig under på snabbast tid.

Samtidigt tvingades produktionen och idrottarna den här gången ta sig igenom ytterligare ett moment – som tittarna inte fick se, skriver Expressen.

När inspelningarna genomfördes på grekiska ön Peloponnesos i september dök plötsligt ett stort oväder upp med åska. SVT förklarar nu att inspelningarna precis hann genomföras – men sen fick produktionen lämna platsen och ta sig tillbaka till huset.

Foto: SVT

– Vi kunde genomföra den tävlingen, men vi kunde genomföra det fullt ut. Så fort den var klar valde vi av säkerhetsskäl att avbryta alla efterinspelningar. Intervjuer, slutkryss, det vi kallar det är Micke står och pratar med deltagarna, säger Anders Wistbacka, projektledare på SVT, till Expressen.

Det var på håret att tävlingsmomentet kunde ha fått avbrytas, men det gick alltså den här gången.

Foto: SVT

– Säkerhet är ju superviktigt för oss, så av de skälen är det självklart stressigt när man ser någonting. Men jag var inte orolig, det kan jag inte säga. Det slog aldrig ned några blixtar i närheten av oss.

Det visade sig att alpintstjärnan Frida Hansdotter drog längsta strået, och efter grenen var hon nöjd över att ha vunnit den så kallade immuniteten inför resten av tävlingen.

– Det känns ju så bra. Men jag känner att jag har ju lite fördel av att jag är ganska slank. Jag kunde göra ett mindre hål, än som Michel (Tornéus) jag menar han har ju så långa ben så han måste ju verkligen gräva en grop för att ta sig under. Jag tror att jag hade det som fördel, sen är jag ju stark i överkroppen, säger Hansdotter i programmet.

Foto: SVT

Finalen i ”Mästarnas mästare” avgörs på söndag klockan 20.00 i SVT1.

Vem är din favorit i ”Mästarnas mästare”? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

Exit mobile version