SVT-profilen lämnar omedelbart – därför hoppar han av populära tv-programmet Det sitter i väggarna

SVT-profilen lämnar omedelbart – därför hoppar han av populära tv-programmet Det sitter i väggarna

.

Sveriges Television har många populära tv-program som rullar på i rutan, år efter år.

Men då och då dyker det upp en oväntad succé i rutan. Ett helt nytt programformat som överraskar och samlar miljonpublik varje gång.

Ett sånt exempel är ”Det sitter i väggarna”. Det mycket populära programmet började visas för några år sedan och har en trogen tittarskara i flera säsonger. Där får tittarna ta sig en titt in i gamla hus med en anrik historia, och får veta mer om dessa.

Det är många som tycker detta är riktigt intressant, men nu kommer en riktigt viktig nyhet för alla som gillar att kolla på programmet.

Det är nämligen så att programmet byter programledare, skriver Expressen.

Här är Christopher O’Regan.

Foto: SVT

I flera säsonger har han programlett ”Det sitter i väggarna” i SVT.

Men nu är det över – O’Regan lämnar SVT-programmet.

– Det är inte så dramatiskt utan är helt enkelt så att jag sorterar mig till de 50 procenten av alla småbarnsföräldrar som har gått skilda vägar, säger Christopher O’Regan till Expressen.

I programserien reser tv-teamet en hel del över landet, och det vill nu inte O’Regan längre vara en del av. I stället ska han satsa på familjelivet.

– Då blev det så. Det här är ett sånt program som bygger på kringfarande och resande och SVT:s uppdrag att hela Sverige ska leva. Och då ställdes jag till slut inför ett val och då gick det inte, säger O’Regan till Expressen.

Från och med den femte säsongen, som börjar visas i augusti igen i SVT, tar i stället Rickard Thunér över. Han är känd som expert i public service-kanalens ”Antikrundan”.

– Det ska bli otroligt spännande och det är med största ödmjukhet som jag tar över stafettpinnen, säger Rickard Thunér i ett pressmeddelande från SVT.

Rickard Thunér tillsammans med Knut Knutson och Anne Lundberg i Antikrundan. Foto: SVT

Nu vill Thunér ta med sig sin antikexpertis in i ”Det sitter i väggarna”.

– I min vardag som antikhandlare och antikexpert i Antikrundan träffar jag mängder av människor som bor i spännande hus med mycket historia. Nu hoppas jag kunna berätta historierna i Det sitter i väggarna på mitt sätt, med en portion humor, säger Rickard Thunér.

SVT meddelar att formatet på Det sitter i väggarna inte kommer att ändras, och tittarna kommer alltså känna igen sig.

– Den femte säsongen kommer, precis som tidigare år, att vara fylld av gripande människoöden, fantastiska möten och inspirerande hem, skriver kanalen i pressmeddelandet.

Tittar du på ”Det sitter i väggarna”? Dela gärna denna nyhet vidare då i så fall!