SVT sätter David Lindgren i karantän – får inte träffa artisterna i Melodifestivalen 2018

David Lindgren har fått en del ros och lite ris från tittarna efter premiären av Melodifestivalen 2018 i helgen.

Precis som det brukar vara i schlagern tycks det till om både det ena och det andra – och showens programledare brukar ofta stå i centrum.

Men nu har 35-åringen insjuknat – inför den andra deltävlingen i Melodifestivalen som direktsänds från Scandinavium i Göteborg på lördag, skriver Expressen.

SVT har satt honom i karantän.

Efter första deltävlingen av Melodifestivalen i lördags var programledaren så här lycklig.

Nu är förberedelserna i full gång inför lördagens andra deltävling i Göteborg. Men programledaren har haft av värsta tänkbara uppladdning: Han har blivit magsjuk.

Melodifestivalens projektledare Anette Helenius berättar att Lindgren ska göra ett fysiskt krävande shownummer i programmet.

– Även för en sådan vältränad gammal dansare som David är det här ett extremt fysiskt krävande nummer. Detta kommer vara den största ansträngningen för honom och då är det så olyckligt att han inledde den här veckan med magsjuka. Han har ju legat däckad fram tills i dag vilket har gjort att vi inte har kunnat repa som vi har tänkt. Hela tisdagens repdag har försvunnit, säger hon till Expressen.

Hon fortsätter:

– Hade det varit en vanlig vecka hade det här varit stort men eftersom det är just det här numret ställer det naturligtvis allting på prov. David kommer att repetera i kväll men antagligen bara markera och inte göra det han ska göra fullt ut.

Foto: Wikimedia Commons

Nu sätter SVT sin programledare i karantän – för att inte smitta artisterna som ska delta i programmet på lördag. Det blir en kamp mot klockan för Lindgren.

– Som tur var har han varit själv så på ett sätt har han varit i karantän. Vi har 48 timmars karantän för magsjuka så man får inte vistas här om man har varit magsjuk inom 48 timmar. Men David har varit isolerad, tagit egen transport och inte varit på arenan.

Melodifestivalen direktsänds på lördag klockan 20.00 i SVT.

Krya på dig, David! Vi tittar hemskt gärna tillbaka på din magiska Mellokavalkad från förra året:

https://www.youtube.com/watch?v=1i580tbB2rg

Dela gärna vidare och skicka en styrkekram till David Lindgren!