Foto: TV4/Youtube/Mensa Sverige

Talang-profilen Fredrik Löfgren död i olycka – blev 32 år: ”Enormt snäll”

Tv-profilen och robotutvecklaren Fredrik Löfgren har omkommit i en olycka.
Han blev 32 år.
– Fredrik hade förmågan att han var enormt social, enormt smart och enormt snäll, säger hans pappa till Corren.

Fredrik ”Robot-Fredrik” Löfgren blev först känd för hela svenska folket när han för tio år sen deltog i – och vann! – SVT:s program ”Genikampen”.

Och just geni är ett epitet som passade bra in på Fredrik. Han var forskare, robotutvecklare, entreprenör, föreläsare och på senare år också expert inom artificiell intelligens, AI.

Vann VM-medaljer i robotik

Han vann också såväl VM- och OS-medaljer i robotik. 2023 tilldelades han Mensapriset – en utmärkelse som går till ”individer eller grupper vars gärningar identifierar och främjar mänsklig intelligens” – för sin forskning.

Dessutom brann han för att öka intresset för forskning hos barn och ungdomar. Hans små, egenprogrammerade robotar gjorde succé var de än befann sig – om det så var i TV4:s underhållningsprogram ”Talang”, där han deltog 2017, eller i SVT:s barnprogram ”Sommarlov”.

Omkom efter bussolycka – ”Robot-Fredrik” blev 32 år

På tisdagen kom rapporter att en man i 30-årsåldern omkommit efter en bussolycka på Brommaplan i Stockholm. Nu bekräftar familjen att det alltså är Fredrik Löfgren som gått ur tiden efter den tragiska händelsen.

Polisen har hållit förhör med flera vittnen, meddelar myndigheten på sin hemsida.

– Bussen är tagen i beslag för vidare teknisk undersökning. En anmälan är upprättad på vållande till annans död samt vårdslöshet i trafik, skriver polisen på sin hemsida.

Fredriks pappa Erik väljer också att rikta sig till alla som hade sonen i sina liv:

– Vi som föräldrar vet att Fredrik skulle vilja tacka alla människor som han har fått möjlighet att jobba med och träffa, säger Fredriks pappa Erik, till Corren.

Tack för allt, Fredrik. Vila i frid.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev