Foto: Peter Cederling, Niklas Maupoix/SVT

Tårarna i ”Vår tid är nu” som tittarna inte får se i SVT – Charlie Gustafssons starka känslor bakom kulisserna

SVT:s moderna klassiker ”Vår tid är nu” går i mål med sista säsongen.

Nu berättar skådespelaren Charlie Gustafsson om den stora glädjen och starka känslorna efter sista scenen.

– Klart man grät, säger han till Nöjeslivet.

Den moderna svenska tv-klassikern ”Vår tid är nu – 1951” har premiär på juldagen i SVT1 och går i mål på lördagen 2 januari klockan 21.00.

Charlie Gustafsson, 28, har spelat rollfiguren Calle ända sedan starten. Han hoppas att tittarna nu kommer att bli nöjda med slutet på ”Vår tid är nu”-säsongen, som alltså är den sista någonsin.

Foto: Peter Cederling/SVT

– Ja, har man sett tidslinjen, är det ganska uppenbart hur den slutar. Jag hoppas verkligen att de ska tycka om hela specialsäsongen. Den är verkligen för att de ska få ett bra slut, vi har verkligen gjort allt för att de ska tycka om den. Det är för publikens skull man håller på. Jag tror de kommer gilla det, för det blir mycket kärlek, mycket ”Vår tid är nu”. Den känslan har förstärkts i den här serien, det blir mycket kärlek i en skärgårdsmiljö. Den är väldigt härlig.

Den här säsongen tar sin början år 1951 och i SVT:s tablå beskrivs serien med orden ”familjen Löwander förbereder öppnandet av en sommarrestaurang på Gällnö i Stockholms skärgård. Här träffar Nina Calle igen”.

I ledande roller ser vi så klart också Hedda Stiernstedt, Suzanne Reuter, Peter Dalle och Adam Lundgren.

Charlie Gustafssons tårar bakom kulisserna

För Charlie Gustafsson blev inspelningarna, som genomfördes under sommaren och hösten 2019, känslosamma. Det var slutet på en resa som inleddes för några år sedan. Nu går ”Vår tid är nu” i mål med sista avsnitten i denna bonussäsong, den fjärde i ordningen. Till skillnad från tidigare säsonger blir det ”bara” fyra avsnitt i julspecialen.

För Gustafsson blev det ett tårfyllt avsked av inspelningarna – efter att han överraskats av SVT:s beslut att göra en specialsäsong.

– Ja, men det gjorde det. Det var lite gladare stämning, lite som att det här var bonus. Vi trodde att vi var klara redan, men sen får vi göra en liten special. Klart man grät, men det var ju också väldigt positiva känslor. Det var lite mindre vemod, och mer glädje, säger Charlie Gustafsson till Nöjeslivet.

Foto: Niklas Maupoix/SVT

Jämfört med den tredje säsongen av ”Vår tid är nu”, tittar julspecialen tillbaka i tidsresan vilket också medför att flera tittarfavoriter återkommer i serien. Det gladde Gustafsson.

– Det mesta som hänt är att vi haft väldigt kul. Just julspecialen har känts som en riktig bonus och har bara varit kul. Att det sen var så många som kom tillbaka som Malin Persson, Hannes (Meidal) och Peter Dalle var väldigt kul.

Under inspelningarna av ”Vår tid är nu” har Gustafsson genom åren pendlat med flera av sina kollegor mellan Stockholm och inspelningsplatserna i Göteborg. Tågresor som han i dag blickar tillbaka på med glädje.

– Det har snackats mycket skit på de tågen, haha. För oss som har Stockholmspendlat har det blivit mycket snack över räkmackor och en bira. Vi passade på att öva repliker lite tyst. Man saknar den stämningen.

Inspelningarna av den sista säsongen, som sänds i mellandagarna och kring nyår, blev mycket speciella och minnesvärda för skådespelaren av flera skäl.

Berätta om något som hände bakom kulisserna!

– Det var väl mest att vi hade det festligt och gött, det var den roligaste inspelningen. Vi hade jävligt skoj. Min bästa kompis Fredrik var med och jobbade i teamet. Vi hade ett tema, dagens kaffe, med olika kaffesorter varje dag. Det blev poppis på Instagram. Man är tvungen att vara lite uppfinningsrik, säger Charlie Gustafsson och skrattar.

Foto: Niklas Maupoix/SVT

Vi önskar Charlie stort lycka till i den fortsatta karriären!

Vad tycker du om den sista säsongen av ”Vår tid är nu”? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!