Thorsten Flinck sparkas ut ur Melodifestivalen av SVT – nu bryter han tystnaden

Thorsten Flinck bryter tystnaden – efter att SVT kastat ut honom ur Melodifestivalen 2020.

Nu ersätts han av artisten Jan Johansen i lördagens deltävling i Göteborg.

– Jag gjorde inte något som jag ångrar, säger Flinck om åtalet till Expressen.

Thorsten Flinck kastas ut från Melodifestivalen 2020 av SVT – efter att kanalen sent upptäckt att artisten står åtalad för olaga hot och ringa skadegörelse.

Bara sex dagar före avgörandet i Göteborg fick Flinck och låtskrivaren Thomas G:son beskedet att artisten inte får tävla i schlagern.

Nu bryter Flinck tystnaden i tidningen Expressen efter beskedet att han blivit diskad från Melodifestivalen 2020.

Åtta år efter succén med bidraget ”Jag reser mig igen” – som var svenska folkets trea i Melodifestivalen 2012, bland annat efter Loreens ”Euphoria” – var tanken att han skulle göra comeback i tävlingen.

STOCKHOLM 2011126 Låtskrivaren Thomas G:son har i tidigare intervjuer stöttat Thorsten Flinck efter SVT:s beslut att han diskas i Melodifestivalen 2020. Här är duon på bild när de bidraget ”Miraklernas tid” presenterades för schlagern i Tv-huset i november förra året. Foto: Jessica Gow / TT

Men nu blir det alltså inte så. SVT meddelade på söndagen att Flinck kastas ut ur tävlingen.

– Jag hade lagt ner tid på det här och det hade blivit bra. Minst bra, säger Flinck och förklarar att hans diskbråck nu kommit tillbaka i och med SVT:s besked.

LÄS MER: ”Därför väljer SVT Jan Johansen”

Samtidigt förklarar skådespelaren och artisten att han inte är arg på SVT. För Expressen berättar Flinck hur han ser på situationen som ledde till åtalet efter att ha slagit näven i motorhuven på en bil.

– Jag gjorde inte något som jag ångrar. De var jävligt besvärliga och då säger man ifrån. Men det var synd om kvinnan var så lätt att skrämma, säger Flinck till Expressen.

Thorsten Flinck: ”Jag är otursförföljd”

Det är inte första gången som Flinck får kasta in handduken i ett stort tv-program med kort varsel.

För tre år sedan skulle Thorsten Flinck ha varit med i TV4:s stora fredagsunderhållning ”Let’s dance” – men även då missade han sin medverkan. Flinck fick då nej efter för dåliga blodvärden på läkarundersökningen, enligt skådespelaren själv.

– Det två största tv-programmen är ju Melodifestivalen och ”Let’s dance”. Det var så nära och så händer det här tre år senare. Jag är otursförföljd, säger han.

Bidraget som Thorsten Flinck skulle ha framfört, ”Miraklernas tid”, kommer i stället att sjungas av artisten Jan Johansen på lördag.

Melodifestivalens andra deltävling avgörs i Göteborg på lördag 8 februari klockan 20.00 i SVT1.

Vad tycker du om SVT:s beslut att kasta ut Thorsten? Dela inlägget för att säga din mening!

TV: 5 bästa programledarna i Mello