Tilde bedragen – efter att vännen upptäckt allt på Facebook

Tilde de Paula Eby är en av TV4:s mest omtyckta programledare.

Men nyligen drabbades Nyhetsmorgon-profilen av ett hårt slag och blev bedragen.

Det hela avslöjades för henne själv av kollegan och vännen Malou von Sivers, som fick se det på sin Facebook.

Tilde är rasande och varnar nu sina följare. Dessutom har hon kopplat in advokater, skriver Expressen.

Tilde är synonymt med Nyhetsmorgon. Hon står för både glädje och trovärdighet i sin roll som programledare för TV4:s morgon-flaggskepp. Där ställer hon makthavare mot väggen, intervjuar kändisar och lägger en varm hand på axeln för den lycklige person som får äran att skrapa triss.

Men nu har Tildes journalistiska trovärdighet hotats av lömska bedragare.

Tilde de Paula Eby
Tilde de Paula Eby. Bildkälla: Youtube/Berg & Meltzer

Tilde har nämligen blivit utsatt för en bluff. På Facebook har någon nämligen lagt upp en annons för ett skönhetsföretag. I bluffartikeln står det att Tilde ska sluta på TV4 och i stället ge sig in i skönhetsbranschen. Produkterna marknadsförs som att de ska få kvinnor att se yngre ut. Men allt detta är alltså falskt – och Tilde själv är förstås rasande.

Nu har hon kopplat in advokater.

– Jag är jättearg och jättebesviken på det här bedrägeriet. Värst av allt är inte att jag har utnyttjats i detta utan att folk faktiskt har blivit lurade att köpa produkterna, säger Tilde till Expressen.

Hon berättar att det var kollegan Malou von Sivers på TV4 som upptäckte bedrägerierna. Malou ska ha sett annonsen på Facebook, tagit en skärmavbild av denna och skickat till Tilde för att se om hon var medveten om detta. Tilde fick se annonsen och tyckte vid en första anblick att den såg trovärdig ut. Men efter ett samtal med chefen kunde de snart konstatera att Tilde blivit utsatt för ett bedrägeri.

Det ska även ha spridits en annan falsk annons i Tildes namn, som gör reklam för hårprodukter.

– Jag har aldrig någonsin tagit emot pengar för samarbeten eller för att göra reklam för något företag. Det vore helt emot den journalistiska yrkesetiken. För att jag med trovärdighet ska kunna intervjua vem som helst i ”TV4 Nyhetsmorgon” får jag aldrig någonsin ha haft fingrarna i fel syltburk, säger hon till Expressen.

Tilde har också skrivit om det hela på sin Instagram, där hon varnar tittarna för bluffarna. Så här skriver hon:

https://instagram.com/p/BmlKOjWntBY

Dela gärna informationen vidare, så att ingen råkar ut för dessa bluffannonser som Tilde drabbats utav!

Foto: TV4