Tilde de Paula Ebys kamp – som tittarna inte får se: ”Som en kniv, en ångestklump”

Det har varit en intensiv tid för Tilde de Paula Eby.

Under eftermiddagarna leder hon ”Efter fem” och under våren har hon också varit i rampljuset tillsammans med David Hellenius när de lett Let’s dance.

Men trots värmande ord är självförtroendet inte alltid på topp för Tilde, något som hon berättar om för Aftonbladet.

– Jag blir låg och ledsen och tar jätteilla vid mig, säger hon till tidningen.

Hon är en av våra mest populära tv-profiler.

Under hennes långa karriär på TV4 har hon lett bland annat ”Nyhetsmorgon” tillsammans med Peter Jihde, men syns numera i ”Efter fem” varje vardagseftermiddag.

Men det har också varit en hektisk vår för Tilde.

Med inspelningar och förberedelser också för Let’s dance har det varit tungt för Tilde att också hinna med allt.

Kampen bakom kulisserna

Hon har tidigare berättat om att hon blev utbränd i sitt arbete.

– Det var intensivt med ”Nyhetsmorgon”, ”Hela Sverige bakar”, ”Cancergalan”, ”Polarpriset” och ”Let’s dance” och då kände jag en del signaler som jag så småningom förstod var varningssignaler från kroppen. Jag fattade inte då vad det var, jag blev superkänslig för ljud och fick ont i öronen. Det var doktor Mikael som sa: ”du har ingen öroninflammation, du börjar bli trött och utmattad”. Grejen är att man har inte ens tid att känna efter hur man mår. Ibland har jag känt att nu är det för mycket, säger hon till Aftonbladet.

Hon berättar för tidningen att hon har en dag på helgen där hon försöker koppla av så mycket hon kan, då vardagarna annars är väldigt hektiska.

”Jag tar jätteilla vid mig!

Men trots att hon också får mycket positiv respons från tittarna kämpar också Tilde med självförtroendet.

– Jag tycker jag har bra självkänsla, jag tycker inte jag är sämre än någon annan, men självförtroendet tror jag är ganska bristfälligt hos mig. Om nån säger att den tycker jag är dålig, då tar det supermycket på mig. Det konstiga är att om min man tycker något om mig, då blir jag inte ledsen, då tänker jag wow, vilken utvecklingsmöjlighet. Men om nån jag aldrig har sett, som jag inte vet vem det är och inte har något ansikte på som skriver en kommentar om att jag är helt värdelös, då reagerar jag helt orimligt. Jag blir så ledsen och det undrar jag vad det är?, säger hon till tidningen.

https://www.instagram.com/p/B94-vA2lDZO/

”Ångestklump”

Och de hårda kommentarerna slår hårt mot Tilde.

– Jag blir låg och ledsen och tar jätteilla vid mig. Hur kan det vara så? Jag kan få jättemycket kärlek och få många uppskattande kommentarer, så är det en som skriver att jag är jättedålig och hemsk och sämst. Det blir som en kniv, en ångestklump. Hur många timmar i terapi har man inte ägnat åt att försöka nysta i vad det är för någonting? Jag tycker alla borde gå i terapi. Vill du ha samma värderingar och agera som när du var 14 eller utvecklas med livet? För mig har det varit frågan om personlig utveckling.

Du är så bra som du är Tilde! Du är en riktig stjärna!