Foto: Youtube/Instagram

Tilde de Paula Ebys sorg – gripande orden efter vännen Birgitta Rasmussons död

Hela Sveriges kakdrottning Birgitta Rasmusson är död.
Nu berättar tv-profilen Tilde de Paula Eby om saknaden efter vännen.
”Du som var allra mest rasande elegant”, skriver hon.

Det var på fredagen som beskedet om Birgitta Rasmussons bortgång nådde svenska folket. Hon blev känd som ”kakdrottningen” och sammanställde flera populära kokböcker.

Birgitta Rasmusson
Birgitta Rasmusson här tillsammans med Johan Sörberg. Foto: Eric Josjö/TV4

På 2010-talet blev hon en stor tv-profil som domare i TV4-programmet ”Hela Sverige bakar” och nominerades 2020 till tv-priset Kristallen för sin medverkan i programmet.

”Stannade alltid för en pratstund”

Birgittas nära vän, operastjärnan Marco Stella, meddelade på fredagen att den mycket omtyckta tv-profilen gått ur tiden.

– Det är jättetråkigt att ha förlorat en vän. Vi var grannar under somrarna här i Ljungskile och brukade fika och prata ofta. När hon cyklade förbi stannade vi alltid för en pratstund, sade Marco Stella till Bohuslänningen.

Det är med stor värme som vännen kommer minnas Birgitta.

BIRGITTA RASMUSSON
Foto: Karin Wesslén/TT

– Hon gick verkligen i bräschen. Kakor var länge något som många inte ansåg var fint nog, men hon kände en stolthet över att få vara en del av och forma den svenska fikakulturen, säger Marco.

Tildes varma ord om Birgitta

Många har under helgen mints och hedrat minnet av Birgitta. En av dessa är tv-programledaren Tilde de Paula Eby. Hon arbetade tillsammans med Birgitta Rasmusson med just ”Hela Sverige bakar” och uttrycker nu sin tacksamhet för den tid de fick tillsammans.

”Tack Birgitta! 10 år av fina minnen, kakor, bullar, fräckisar och gapskratt. Och i slutändan så var det alltid du som var allra mest rasande elegant”, skriver Tilde de Paula Eby till bilden på Instagram.

Birgitta Rasmusson blev 81 år.

Tack för allt Birgitta!

Hur minns du hela Sveriges kakdrottning? Skriv gärna en fin kommentar på vår Facebook-sida.