Tilde de Paula Ebys stenhårda krav på TV4: ”Det har de lovat”

Tilde de Paula Eby är aktuell med nya programmet ”Efter fem”.

Nu avslöjar programledaren att hon ställde krav på TV4 innan hon tackade ja – på grund av tidigare floppar.

– Det var ett av mina få krav, säger hon till Aftonbladet.

 

I 17 år syntes Tilde de Paula Eby som programledare i Nyhetsmorgon. Men så i slutet av november kom chockbeskedet: Den populära profilen slutar.

Anledningen var att hon ville testa nya projekt, och bara veckorna efter blev hon tillfrågad att leda TV4:s nya eftermiddagssatsning och direktsända aktualitetsprogram ”Efter fem”, skriver Aftonbladet.

Krav efter flopparna

Liknande TV4-satsningar som sänts på eftermiddagen och kväll, som ”Förkväll” och ”Vardagspuls”, har floppat rejält och lagts ner. I en intervju med Aftonbladet medger Tilde de Paula Eby att sändningstiden för ”Efter fem”, klockan 17 till 19, är en svår tid.

– Det är kanske den största utmaningen för oss, att det inte finns ett etablerat tv-tittande mellan 17 och 19. Det ska hämtas, köras hem, gymmas, lagas mat. Men exakt samma utmaning stod vi inför med Nyhetsmorgon när vi började. Det var ingen som tittade på tv på mornarna, det var nästan så att det var lite fult. Och nu ser det inte ut så. Om vi verkligen gör ett bra program så kanske vi kan uppnå samma sak klockan 17. Man lyssnar samtidigt som man lagar mat eller gymmar och så tittar man till när det är något, säger Tilde de Paula Eby till Aftonbladet.

Foto: TV4

TV-profilen önskar nu att ”Efter fem” får tid att etablera sig, och inte läggs ner på samma sätt som tidigare program. Det var också ett krav hon hade på TV4.

– Jag hoppas att vi får testa i några år. Man behöver ett par år på sig innan man ens kan göra en utvärdering tycker jag. Men det har de lovat, för det var ett av mina få krav, att ni måste ge oss tid. Då har jag fått höra från våra högsta chefer. Sedan exakt hur lång tid det är, det vet jag inte. Men jag tror att vi behöver det, säger Tilde de Paula Eby till Aftonbladet.

Tilde de Paula Eby om familjens stöd

Det som i slutändan fick henne att säga ja till TV4 var dock familjen.

– Det finns inte ett enda projekt som jag inte har kollat av med dem. Jag berättade vad det innebar i insats och i exponering. Det är det jag tänker att barnen måste får vara med och bestämma, hur bekväma är de i att det blir ytterligare en exponering? Vi måste alltid ha varandras ryggar i det, säger hon.

”Efter fem” har premiär den 7 januari i TV4. Programmet sänds vardagskvällar, klockan 17 till 19.

Tilde de Paula Eby programleder, och vid sin sida kommer hon ha Axel Pileby.

 

Tilde de Paula Eby är en riktig klippa! Gilla och dela vidare för att stötta henne inför kvällens premiär av ”Efter fem”.