Tilde de Paula öppnar upp om ångesten efter livskraschen i Renées brygga: ”Det här låter kanske helt sjukt..”

Att vara en av Sveriges mest kända profiler är inte bara glamour och fester. Med hela landet som kan titta med ett vakande öga på varje steg du tar är det inte konstigt att självförtroendet kan vackla, även för Tilde de Paula.

Och det är säkert en sak som kan få henne att tvivla på sig själv, berättar hon om i kvällens ”Renées brygga”.

Det är lätt att tro att erfarna tv-profiler har ett lätt jobb där det är bara att släppa loss sin egen personlighet. Men att stå inför flera av landets populäraste tv-program som har miljontals tv-tittare är nog någonting som få faktiskt skulle klara av.

Tilde de Paula är en sån person. av landets mest populära tv-profiler. Men även om hon har lett många program genom åren, vacklar tron på sig själv och tvivlet smyger sig på.

Det är också då ångesten kommer in.

– Det är det som är så läskigt med ångest. Den kan komma närsomhelst egentligen. Man är inte beredd. Den kan födas ur något så löjligt som en elak kommentar på nätet. Och då sprider den sig ut i mitt liv. Det är så ovärt, säger Tilde de Paula när hon gästar i kvällens ”Renées brygga”.

Tilde de Paula berättar om osäkerheten i ”Renées brygga”. Foto: TV4

Tilde de Paula: ”Jag brukar säga att jag är hudlös”

Det är särskilt en faktor som kan göra att självtvivlet kan bli riktigt starkt.

– Jag är väldigt noga med att försöka hålla borta negativa åsikter om mig som människa. Jag är så otroligt.. Jag brukar säga att jag är hudlös. Jag tar in varje anmärkning eller åsikt, det går rakt in, berättar hon.

Hade ett system som yngre

När hon var yngre hade hon också ett särskilt system för att ta sig genom de jobbiga dagarna, berättar Tilde.

–  Det här kanske låter helt sjukt men jag hade ett system när jag var yngre. Jag hade en, två dagar i månaden som jag medvetet höll tomt där jag inte bokade in möten. Jag planerade runt den och då visste jag att den dan, så kommer jag lite att krascha.

Efter det tunga och mörka tackar Tilde speciellt en person för allt stöd. Foto: TV4

Hyllar kärleken till maken

Samtidigt vill Tilde lyfta fram att det har blivit bättre med åren och att hon har en person särskilt att tacka genom det mörka.

– Jag har varit otroligt hård mot mig själv hela mitt liv, och känt mig otillräcklig och ofullständig och kämpat med det. Men med honom känner jag att jag kan vara mitt sämsta jag och ändå räcka till. Så han har gjort mig hel, berättar Tilde för de andra gästerna Lill Lindfors och Daniel Norberg i ”Renées brygga”.

Så viktigt ämne att lyfta fram och viktigt att vi också får veta om denna del! Men du är fantastisk! Tryck på gilla-knappen om du uppskattar vår hårt arbetande Tilde de Paula!